CT למעיים?
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
יש לי בלוטה נפוחה בצוואר כבר כמה חודשים. רופא אא"ג לא מצא כלום, וכנ"ל בצילום ריאות. בסוף חשבתי שאולי זה קשור לקוליטיס, או לאימורן, ושאלתי את הרופא. הוא הפנה אותי לסי-טי בבטן. מישהו יודע מה זה יכול להיות? ואגב, מה בעצם אפשר לראות בסי-טי בטן בכלל? ואגב, צריך הכנות לסי-טי בטן?? זה כמו צילום בריום?
אין לי מושג מה קשור CT בטן לבלוטה נפוחה בצואר, אבל אולי הרופא יודע מה הוא עושה. עד כמה שאני יודעת לצילום CT הבטן צריכה להיות "ריקה". בדומה לבדיקת קולונוסקופיה אבל אולי בלי צורך לניקוי ממש יסודי. לא קיבלת דף הנחיות להכנה או משהו כזה? הכי טוב להתקשר למכון ה CT ולשאול אותם, או כמובן את הרופא שלך.
ל CT בטן צריך לבוא בצום. בבדיקה מקבלים נוזל כמו מיץ פטל והכי חשוב מבחינתם זה הזרקת חומר ניגודי - יוד לוריד ובכך ניתן לצפות טוב יותר בצילומים. גם לי לא ברור הקשר בין הבלוטה לבטן אבל יכול להיות שהרופא ביקש את הצילום בגלל בעיות אחרות שיש לך לא?