אפיית לחם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

13/08/2002 | 12:56 | מאת: אורית

אם למישהו יש מתכונים ללחם שאיננו על בסיס קמח חיטה, כגון קמח שיפון, קמח אורז, קמח כוסמת וכו', אני אשמח לקבל. אותו כנ"ל גם לגבי כעכים, ועוגיות. תודה, אורית

13/08/2002 | 14:06 | מאת: רונית

לדעתי בכל מתכון בו מופיע קמח חיטה אפשר להחליף לקמח שיפון/סויה/שקדים/תירס/תפו"א וכו'. אולי ייתכנו שינויים הנובעים מהספיגה של הנוזלים בקמח. אפשר להוסיף לסירוגין נוזלים וחומרים יבשים עד קבלת המרקם המתאים. פשוט תנסי. נראה לי שבאתרים של חולי הצליאק יהיו מתכונים כאלה. אגב, בחנויות טבע רבות ומאפיות מובחרות ניתן למצא לחמים ללא קמח חיטה.

23/01/2007 | 15:57 | מאת: אריאל

יש לי אופה לחם כרומקס. אני רוצה לאפות לחמניות. מי יכול לומר לי באיזו תוכנית עלי להשתמש כדי להכין בצק עד לתפיחה, ובסופו של דבר לאפות אותו בתנור אפיה רגיל.

13/08/2002 | 18:24 | מאת:

אתר עמותת חולי הצליאק מספק בין השאר גם מתכונים לכל מיני גברים נטולי קמח חיטה: http://www.celiac.org.il/

13/08/2002 | 23:34 | מאת: נטע ט

www.scdiet.org