המשך התייעצות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

30/07/2002 | 21:52 | מאת: ארי

לאחר שעברתי לאחרונה בדיקת גסטרו' שבה לא נמצא דבר חריג, אני מופנה עכשיו לצילום של המעי הדק. בטפוס ההפניה כתו בבשפה מקצועית, בין השאר, כי נרדש לבדוק את דרכי העיכול העליונות, וכי אני אצטרך לבלוע בריום. על פי ידיעתכם ונסיונכם, אילו מחלות או תופעות עשויות להמצא בבדיקת איזורים מעין אלה?

31/07/2002 | 00:32 | מאת: מיכל

אני עשיתי את של צילום רנגטן בריום ומצאו לי בזה את הקרוהן אני מקווה שיהיה בסדר שתרגיש טוב ורק בריאות.....

31/07/2002 | 10:05 | מאת:

בדיקת בריום בודקת את כל האיזורים שלא ניתן להגיע אליהם בצינור הגסטרוסקופ או בקולונוסקופיה, ובקיצור - מה שבין התריסריון למעי הגס. זה יכול לעזור לגלות בעיות שמצויות במקומות הללו ובעיקר במעי הדק. בעיות כאלה יכולות להיות מחלת קרוהן או הצרויות או בעיות אחרות שאני לא מכירה. הכי טוב לשאול את הרופא, ואולי עוד יותר טוב - לא להתחיל לפתח חששות ולחכות ולראות מה תוצאות הבדיקה.

31/07/2002 | 10:06 | מאת: שירי

בעיות/מחלות במעי הדק... גם אני עברתי את הבדיקה בשלב הגישושים. אצלי התוצאה של הבדיקה היתה כאבי בטן בלתי נסבלים במשך יומיים, כנראה בגלל הבריום הדוחה. הכי מתסכל הוא שזה היה לשוא כי התוצאות היו בלתי קריאות כך שלא סייעו לאיתור הבעיה. נתנו לך הנחיות לגבי תזונה ביום-יומיים לפני הבדיקה?

31/07/2002 | 14:44 | מאת: ארי

בטופס שקיבלתי כתובת הנחיות כאלה - טרם יצרתי קשר עם המרפאה עצמה, ואני אשאל גם אותם על כך. האם הזהירו אותך מכך שהנוזל שצריך לשתות גורם לכאבי בטן? האם את בטוחה שזו תוצאה ישירה דווקא של זה?