מאכלי בוקר
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
במשך שנים נהגתי לאכול בבוקר לחמים גם גבינות שונות - או משולשות או פרומעז למיניהן או בולגריות (עם האחרונות הפסקתי לא מזמן כדי לבדוק אם הן לא משפיעות עלי לרעה). לאחרונה כשהתגברו אצלי בעיות העיכול אני משתדל להמעיט בזה ובשבועות האחרונים אחרי שחטפתי וירוס שהתיש אותי (כמיטב מסורת הקיץ ובלי קשר להפרעות העיכול הקבועות שלי) הפסקתי איתן לחלוטין אבל אין לי מושג מה לאכול בבוקר שלא יזיק - אני אוכל לכל היותר ממרחי vicol שאמורים להיות בריאים (ואכן אין לזה כל השפעה רעה) או חמאה. אילו עוד דברים מסוג זה אני יכול לאכול בבוקר בלי להחרט על כך יותר מדי אח"כ אבל גם לא להיות רעב מדי אח"כ...?
אולי ביצה רכה או חביתה ללא שומן? אפשר גם תפוח עץ אפוי, מעדן סויה (או משקה סויה), לחם ללא גלוטן או פריכיות אורז עם טונה במים. דרך מושלמת להתחיל את הבוקר היא לשתות מיץ גזר או תפוחים סחוט טרי. שווה לקנות מסחטה.
לאחרונה אני אוכלת בבוקר פריכיות אורז עם ממרח מלוח - אבוקדו או ממרח זיתים או חומוס. זה בהחלט יושב טוב אצלי.
חלב סויה (אלפרו) + שלווה אורז !
אני אוכלת באופן קבוע סלט פירות לארוחת בוקר, לפעמים אני משלבת אגוזים. זה משביע (לפחות לדעתי) וזה לא מקה על הקיבה לעיכול. חשוב לא לערבב אבטיח או מילון בסלט פירות אלא לאכול אותם בנפרד, במועד אחר, אגב.