מסחטת מיצים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

28/06/2002 | 17:15 | מאת: ichy_papa

חולי קרוהן קוליטיס לא נוהגים לאכול ירקות ופירות בגלל הסיבים ובגלל היצרויות מעי. כמה מכם משתמש במסחטת מיצים כדי להרחיק את הסיבים ועדיין להנות מירקות ואו פירות.?

28/06/2002 | 19:02 | מאת: שירי

אני ומשתמשת במסחטת פרי, בעיקר לגזר ותפוחי עץ, אבל ממש בלי קשר לקרוהן, אלא סתם כי אני מכורה למיץ גזר. כעת אני ברמיסיה. כשהייתי בהתקף לא הייתי מסוגלת לעכל את הפירות אפילו בצורת מיץ. קיבלתי אז ספר עם כל מיי מתכוני מיצים (בעיקר ירקות) וצרופים מומלצים ומועילים לכל מיני מחלות, אבל האמת שלא כל כך מושך אותי לנסות.

28/06/2002 | 20:09 | מאת: מיכל ת.

למיטב הבנתי, הסיבים לט נעלמים לגמרי אם הפרי הוא במיץ. מיץ תפוזים למשל זה נורא, וכנ"ל מיץ אפרסקים, אשכוליות וכו'. לא היית ממליצה לך, אם מצבך רגיש

29/06/2002 | 02:17 | מאת: גילדן

02/07/2002 | 20:41 | מאת: מיקי

אני משתמשת ב- 2 סוגי מסחטות: אחת למיץ עשב חיטה שאני שותה בכל בוקר. השנייה למיץ מירקות או פירות קשים (מה שנקרא ג'וסר) - שזה מכונה שמבודדת לגמרי את הסיבים מן הנוזל, שלא כמו מסחטת תפוזים. וזה פשוט נפלא.

02/07/2002 | 21:51 | מאת: חלי

היי מיקי עשב חיטה ידוע כחומר שמרגיע דלקות במעיים (עד כוס ביום וגם לתקופה מוגבלת) אבל כדאי שתשתי אותו בשעות הערב מערכת העיכול שלנו נמצאת בשיא פעולתה בשעות הבוקר ולכן מומלץ לחמם אותה ע"י דייסת אורז/קווקר עם קינמון או לסיים את הארוחה עם תה נענע קינמון או ג'ינגר שיפיגו גזים ושיחממו את הבטן