עייפות מאוכל וגזים במחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

20/06/2002 | 23:41 | מאת: שרון

לפני מספר שנים אובחנה אצלי מחלת קרוהן. מאז התאמתי לעצמי את התפריט בשיטה של ניסוי וטעיה (בהתאם להצעת הדיאטנית). הבנתי למשל שכרוב ושומשום לא טובים לי ושעם רוב הפירות אני מסתדרת די טוב. לפני כשבוע (אולי יותר) שמתי לב שאני מתחילה להיות ממש עייפה לאחר האוכל. ואני לא מתכוונת לעייפות נורמלית שמרגישים לאחר ארוחה גדולה. אלא לממש עייפות כאילו לא ישנתי המון זמן וכמות האוכל שאכלתי לא ממש רצינית יחסית למידת העייפות, או בעצם בכלל. האם למישהו מוכרת התופעה?? התחלתי לאכול ארוחות קטנות יותר ולשתות יותר מים במשך היום, אבל ללא כל שינוי. חוץ מזה לפני כמה ימים הייתי ממש רעבה וחברה הציעה לי מן חטיף שומשום כזה. למרות שאני יודעת שזה לא עשה לי כל כך טוב בעבר. אמרתי לעצמי שעברו כמה שנים והמצב אולי השתנה. לא היו לי הרבה בררות והסכמתי. מאז אני סובלת מגזים, ומן עצירות. כשאני אומרת מן עצירות אני מתכוונת לכך שיש לי יציאה ביום (אם בכלל) במקום החמש או שש שהיו לי מקודם. הבטן שלי קצת נפוחה ואני מרגישה מן אי נוחות כזו. מתי אתם חושבים שזה יעבור? אה, ועוד דבר (סליחה שאני מעמיסה ומקטרת). שמתי לב שבזמן האחרון אני לא יכולה לאכול לפני השינה. בעבר הלא כל כך רחוק הייתי יכולה לאכול ולישון שינה טובה אפילו חצי שעה לאחר מכן. היום (ואני מתכוונת בשבועיים האחרונים) אני יכולה לישון בשקט רק אם עברו 4 שעות לפחות מאז האוכל, וגם אז זו שינה של כשש שעות לא משנה כמה עייפה אני. מישהו אמר לי שיכול להיות שזה בגלל הקיץ ושאני ינסה לאכול ארוחות קלות בערבים. ושאני אשתדל לא לאכול אחרי שש או שבע בערב לא משנה מתי אני הולכת לישון גם אםזה ממש מאוחר. למישהו יש הצעות בנושאים??? תודה.

21/06/2002 | 09:19 | מאת:

שקיבלת עד כה עצות לא רעות. עייפות נוראית עשויה להיות קשורה לחוסק בויטמינים, כמו ויטמין B12. האם עשית לאחרונה בדיקות דם לברזל, ויטמין B12 וחומצה פולית?

22/06/2002 | 01:22 | מאת: פיני

תחכי עד שהשומשום יפלט מהגוף ואז הכל יחזור לקדמותו. חוצמזה שומשום וכרוב זה ממש מאכלים לא חיוניים וישנם אנשים בריאים שחיים כל ימי חייהם מבלי לטעום שומשום וכרוב כמו שאת לא טעמת מימיך פיטנגו וביסמוט.