פירות לחולי קרוהן
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
אני רוצה לנסות לאכול קצת פירות חיים (אולי בלי קליפה). הבעיה שבגלל שכל השנים הפחידו אותי אין לי ניסיון מה עדיף ומה לא. אז השאלה באמת מה כדאי (חוץ מבננה שזה הפרי היחיד שאני ממש לא אוהבת).
רונית, נסי להתייעץ עם דיאטנית או לברר בדרך אחרת, אילו פירות עשירים פחות בסיבים, והתחילי מהם. אישית אני לא בטוחה אילו פירות הם כאלה. נדמה לי רק שכולם יודעים שאפרסמון עושה חסימות מעיים.. :)
זכור לי שיועצת תזונה המליצה לי להמנע מפרות הדר. למעשה היתה רשימה שלמה של מה כדאי יותר ומה פחות אבל אני לא זוכרת הכל, אבל אוכל לבדוק מאוחר יותר. אבל כידוע זה כל כך אישי שהערך של הרשימות האלה מוגבל. לאחרונה אכלתי אפילו אבטיח בלי תוצאות טראומטיות.
כמדומני ששמעתי פעם המלצה להתחיל עם תפוחים ואגסים. לפעמים אני חושבת איזה מאכל הייתי נותנת לתינוק קטן שמתחיל לאכול אוכל מוצק, ולפי זה נוהגת לעצמי. אז לפי השיטה הזאת - תינוקות מתחילים בד"כ עם רסק של בננות, תפוחים ואגסים. אני מאמינה שאם טוחנים טוב בפה אז זה כמו רסק.
לי אמרו להתחיל עם תפוחים.....
הם בהחלט בסדר גמור, אני אוכלת תפוחים די הרבה זמן, בלי קליפה - לפי המלצת הדיאטנית. גם אגסים זה בסדר, אבל קצת יותר למתקדמים. ניסיתי מלון - וממש לא! ואגב, אם בא לך משהו בטעם פירות נסי פרי-פרי, שזה בעצם מעין גרבר לגדולים. יש אגסים, אפרסקים, תותים, בננות, בד"כ הכל מעורב עם תפוחים.
בעיקרון פירות חיים לא ממולצים לסובלים ממערכת עיכול חלשה אם בכל זאת את רוצה לנסות (קצת, לא הרבה) תנסי לאכול מנת פרי לאחר ארוחת הצהרים (ארוחה שכללה ירקות מבושלים, אורז או תפוחי אדמה) פירות הדר שהם חומציים לא לאכול בכלל אפשר מעט דובדבנים וענבים שמטפלים באנמיה ואננס שמכיל את האנזים ברומלין שמסייע לעיכול
הוא מאוד מומלץ ע"י אנשים כמרגיע את המעיים. ואם אננס אז אני ממליצה על שימורים של חברת רוקח. טבעי לחלוטין ללא תוספת סוכר ועוד כל מיני דברים. זה נבדק ע"י רוזנבוים מהדיאטה. ולגבי חקירות של מרכיבים מדוייקים, אני סומכת עליו בעיניים עצומות, הוא כבר מומחה בנושא.
אם את מפחדת להתחיל, תתחילי עם רסק תפוחים. יש שימורים טובים ללא תוספת סוכר. וזה דווקא טעים. ונראה לי שהכי בטוח אחרי הבננות.
לא פיספסתן בחלק מהמקרים את הפואנטה? רונית רצתה להתחיל לאכול פירות חיים.. לא רסק ושימורים. התייחסותי האישית לחלוטין לחלק מההצעות: אננס טרי עושה לי כאב בטן אטומי, זה מאז ומעולם ולא קשור לקוליטיס כנראה. תותים וקיווי שורפים לי את הלשון אז אני לא מעיזה בכלל לחשוב מה הם עושים לרקמה יותר רגישה כמו המעיים... בכ"ז יכולה לאכול קיווי בשל מאד שהוא מתוקמתוק. בננות - מימי ילדותי היתה מחלוקת עזה בין רופאת המשפחה של אמא שלי לבין רופאת הילדים שטיפלה בי. אז סבלתי מעצירות. רופאת המשפחה אמרה - "רק לא בננות!" ורופאת הילדים פסקה חד משמעית - "בננות, והרבה!". חייבת לציין שמזכרוני - רופאת הילדים צדקה, אז לך תדע... תפוחים ואגסים אכן נחשבים פירות בטוחים למדי אבל בשבל ראשון אני מציעה בלי קליפה באמת, ואולי אפילו לתת להם איזה "זץ" קטן במיקרוגל, לא ממש לבשל אבל טיפה לחמם ולרכך? ובעניין אפרסקים, משמשים ושזיפים - בבקשה בזהירות. פירות של קיץ ידועים כמגבירים את פעולות המעיים, מסיבה שאינה ברורה לי, אז לא להגזים איתם, בבקשה.