שילובי מזון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

01/06/2002 | 23:28 | מאת: rut-bn

למשתתפי הפורום באחד התשובות נרכת ששלוב לא נכון של מזון גורם לגזים. אני מבקשת לדעת מה השילובים הלא נכונים של מזון הגורמים לגזים או מה הם שלובי מזון הגורמים לעצירות. תודה

02/06/2002 | 00:10 | מאת: נטע ט

קטניות גורמות לגזים עד כמה שידוע לי. תירס, חומוס וכו'. כרוב, כרובית, ברוקולי כנ"ל, חלב גם גורם, לדעתי. לעצירות גורמות בננות (לחלק מהאנשים), אורז, חרובים, נראה לי שגם חלב יכול לגרום לעצירות אבל אני לא בטוחה, גזר מבושל יכול לעשות את היציאות קשות יותר, אבל אני לא יודעת אם יכול לגרום לעצירות. זה מה שאני זוכרת כרגע.

03/06/2002 | 17:32 | מאת: רונית

צרופי מזון הם תורה שלמה שמין הראוי לא לעסוק בה על רגל אחת (יש עשרות ספרים שניתן לקרא בנושא) אבל באופן כללי הרעיון הוא שבהפרדת מזונות, העיכול יעיל יותר (הספיגה במעיים), שקט ונוח. בהחלט גזים, אי נוחות בבטן או כאבים יכולים לנבוע מאכילה מרובה של רכיבים באותה ארוחה. והכללים הם: לא לאכול חלבונים ועמילנים ביחד. להפריד פירות משאר המזונות (חוץ מיוגורט) ירקות אפשר עם הכל לא לערבב סוכרים ושומנים עם חלבונים או פחממות זהו בערך. דעתי האישית, ללא קשר לנאמר לעיל: ככל שהאוכל אותו אנו אוכלים פשוט יותר, לא מעובד וכמה שפחות מרכיבים כך יהיה טוב לגוף.