האם זה לא בסדר לקטר??
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
שלום לכולם, ההתקף האחרון שלי מסרב להסתיים. כמובן שיש לעתים ימים טובים אך קיימים ימים שאני פשוט משותקת מכאב עד כדי כך שאינני יכולה לחשוב בבהירות. הלכתי לרופא וסיפרתי לו, הוא קרה לזה "ביקור קיטורים". אבל באמת אינני יודעת מה לעשות - והעובדה שהדירה שלי נראית כמו בית מרקחת בכלל לא תורמת להרגשה הכללית שלי. כשסיפרתי לרופא, הוא אמר שאת כל מה שיש לו להציע לי הוא כבר נתן, ושאני אתעזר בסבלנות. לדעתי, הוא חושב שאני מזייפת - יש לי הרגשה שהוא לא מאמין לי. רוב הבדיקות שלי יצאו פחות או יותר תקינות ולכן הוא טוען שאני (כביכול) בסדר. מי שמכיר אותי באמת יודע כמה אני שונאת להטרטר ממקום למקום ובכלל זה גם ללכת לרופא. אבל שאני מרגישה נורא אני רוצה להאמין שהטרטור הספיציפי לרופא לא יהיה לשוא. אינני יודעת מה לעשות, אני כבר כמעט על סף ייאוש. חשבתי לשנות תזונה, אך הבעיה היא שאני לא מסוגלת לחיות על אינשור בלבד, אחרי שלושה ארבעה ימים של אינשור בלבד אני כבר לא יכולה להיסתכל על הפחית. מקווה לשמוע עיצות שימושיות... או סתם עידוד.. תודה.
זה בסדר גמור לקטר, אבל יתכן שאצל הרופא זה לא מאד פרודוקטיבי.. במיוחד אם הוא כזה שאין לו סבלנות לקיטורים. יש רופאים שיש להם. פה, למשל, הוא מקום מצויין לקטר כמה שאת רוצה ואף אחד לא ימתח עליך ביקורת בגלל זה. אני לא חושבת שהרופא לא מאמין לך, אני חושבת שהוא פשוט חסר אונים בדיור כמוך, כי אין לו יותר מה להציע לך מעבר למה שכבר הציע. גם הוא בן אדם וגם אותו זה מתסכל. הוא קורא לביקור שלך "ביקור קיטורים" כי הוא חושב שאת יודעת מראש שאין לו עוד מה להציע. חלק גדול ממדדי איכות החיים של חולי קרוהן וקוליטיס הם דברים שלא ניתן למדוד בבדיקות מעבדה., במיוחד כאבים - קשה למדוד. את חייבת לתת לזה זמן. טיפול תזונתי זה לא רק אינשור. כדאי לך להתייעץ עם דיאטנית, ובמידה שיש לך כוח רצון - כדאי לנסות גם רפאוה סינית, בעיקר לעניין התזונה.
ובינתיים, כמה המלצות: כמו שכבר נאמר פה קודם, להפחית מסוכר לבן, קמח לבן, מה שנקרא פחמימות ריקות. להמנע ממוצרי חלב, מטוגנים, חריף. כדאי לך לבדוק מה עושה לך טוב ומה לא, כדאי לאכול אורז, צנימים, ירקות מבושלים (גזר בייחוד) ,כל זה מקשה את היציאות (למרות שלי אישית זה לא עושה טוב, לכן כדאי לך לנסות על עצמך ולראות) כדאי לך לשתות הרבה תה, נטול קפאין כמובן. מומלץ מאוד תה קמומיל, הוא גם טוב נגד כאבי בטן, וגם עוזר לחידוש הרירית במעי, כנ"ל תה מנטה, ומליסה. פרוביוטיקה, כמו שכבר דובר פה מומלצת (דיברתי היום עם רופא שאמר שהטיפול בעזרת פרוביוטיקה נעשה יותר ויותר שימושי אצלו). ויטמינים כדאי גם, יש ויטמינים שידועים כי הם עוזרים, אבל לא הייתי רוצה על דעת עצמי להמליץ לך. והכי חשוב זה להרגע. אני יודעת מה זה להיות בהתקף שסופו לא נראה באופק, וכמה קשה להרגע, אבל זה חלק בלתי נפרד מהטיפול. לנשום, להרגע, לחשוב מחשבות חיוביות, וכן, גם לקטר ולהוציא הכל החוצה, זה גם חלק חשוב לדעתי. ואת יכולה כמו שטליה אמרה, לעשות את זה פה בחופשיות. אני הייתי ממליצה לך גם ללכת לעשות דיקור סיני או משהו דומה, ואם זה לא נראה לך, אז אולי לחפש רופא לחוות דעת נוספת, לראות אולי לרופא עם ראש אחר יהיה משהו אחר להציע לך. המון בריאות, נטע.