ביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

14/04/2002 | 19:24 | מאת: מיכל ת.

מישהו ניסה פעם לקבל קצבת נכות מהביטוח הלאומי? אני עובדת כרגע בשתי עבודות, מתחילה להיגמר, ושוקלת לעזוב אחת מהן. הבנתי שאם אראה ירידה בהכנסות - אהיה זכאית לקצבת נכות כלשהי. אפילו הסתכלתי בתקנות המל"ל: חולי IBD זכאים בעיקרון ל-10% עד 100% נכות, תלוי במצבם. לפי אבחנתי, אני ב--50%-70%. העניין הוא, שאני תוהה עד כמה זו פרוצדורה לא נעימה. למשל- יש להם זכות לעשות לי קולונסקופיה כדי לברר את מצבי? וגם - הבנתי שהם לא ממהרים, וזה יכול לקחת שנים. אם זה רק יגרום לי לעוד תלאות, אין לי סבלנות.

14/04/2002 | 20:25 | מאת: יעל

בשביל נכות את צריכה הצהרת רופא. זאת לא פרוצדרה מייגעת. נכון שזה קצת שבירת ראש, אבל תהיי בגישה טובה, זה שווה את זה. אין להם זכות לחדירה כזאת לפרטיות, הם זכאים לעיין בכל המסמכים הרפואיים שלך, והדבר כרוך בכך שאת צריכה לגשת לוועדה רפואית, בלי שיבדקו אותך, רק להסביר להם, ואם את לא במצב לצאת מהבית, אז יבואו אלייך. לא יותר מכמה שבועות והעניין אמור להיות מסודר. צריך להיות נחמדים לפקידים, ולא להתחיל איתם מלחמת עולם.. בהצלחה!

14/04/2002 | 22:52 | מאת:

ובכל מקרה - אין מה להפסיד בלנסות. נסי גם לחפש מידע על כך באתר העמותה לתמיכה בחולי קרוהן וקוליטיס: http://www.ccfi.org.il/

14/04/2002 | 23:12 | מאת: נטע ט

זה לא כרוך בתלאות, ולא לוקח שנים. והם לא יכולים להכריח אותך לעשות בדיקות. רק לעיין במסמכים קיימים. ממש שווה לנסות, רק צריך להגיש בקשה לאחוזי ניכות, זה עניין של כמה חודשים (כולל ועדה רפואית שאת צריכה להגיע אליה) וזהו. לא סיפור בכלל ויכול ממש לעזור לך. בהצלחה.

15/04/2002 | 15:28 | מאת: ויוי

היי נטע שאלה לי אליך ,אם אחרי שמקבלים את הנכות ( נאמר המרבית שהיא 75% ) והסכום הוא זעום האם אפשר לעבוד בעבודה קלה להשלמה,מבחינת הביטוח הלאומי.? ואם לא ,,,אז חייבים לעבוד ולהיתפרנס בלי הנכות ועם המחלה .? ויוי.