ברזל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

06/04/2002 | 13:56 | מאת: מיכל

עשיתי עכשיו בדיקות ברזל, והברזל שלי ממש ממש נמוך. הוא היה נמוך גם קודם, ובשנה האחרונה ירד בערך ב-50%. ניסיתי לקחת בויטמינים, כולל "ברזל עדין" של סולגאר. אבל הכדורים האלה עושים לי שמות בבטן. הרופא אמר לאכול בשר אדום וסטייקים, וגם זה עושה לי בלגן רציני בבטן. מישהו ניסה משהו אחר? אולי זריקות ברזל? אני מרגישה ממש חלשה

06/04/2002 | 14:45 | מאת: רונית

מיכל, מה זה נמוך? כמה? כדאי לנסות אולי גם של חברות אחרות. בנוסף יש טיפות של ברזל שלא עושות בעיות. במקרים קיצוניים ניתן לקבל עירוי של ברזל. כדאי אולי גם לחזק את מאגרי ה B 12 וחומצה פולית (אם רמתם בגבול הבינוני-מטה) ואז אולי תתחזקי. לא הייתי מציעה לאכול סטייקים ובכלל בשר אדום כי הבשר קשה מאוד לעיכול ומלא ברעלים. נכון שלגוף קל יותר לספוג ברזל ממקור חי אבל עדיין... אפשר לאכול לפעמים בשר הודו (יש בו יותר ברזל מאשר בעוף), ביצים, אם זה אפשר אז תותים (אורגני בלבד, בלי ריסוסים) ובכלל פירות יער. לגבי שאר מוצרי הצומח (ירקות, אגוזים וכו') תצטרכי לאכול כמויות אדירות על מנת לקבל את הדרוש ואני לא בטוחה שעם מע' העיכול שלך זה אפשרי. דבר אחרון, כדאי לצרוך ויטמין C סמוך לאכילת מזונות עשירים בברזל כי אז ספיגתו תהיה יעילה יותר בגוף. רונית.

06/04/2002 | 20:40 | מאת:

אם הברזל ממש נמוך ויש בעיות בספיגה או בנטילתו בצורת כדורים - את צריכה להתייעץ עם הרופא שלך לגבי זריקות. נכון שזה לא נעים במיוחד, אבל לברזל תפקידים חשובים בגוף והוא חיוני לתיפקוד יומיומי תקין כי בלעדיו האדם כל הזמן עייף, וקר לו, ועוד כל מיני צרות מעצבנות. אני בעד קבלת המינרלים הנחוצים מהמזון, אבל לא אגיד לך לצרוך בשר אדום אם זה עושה לך שמות בבטן. בכל אופן, מוצרים מן החי שעשירים בברזל הם כל האיברים הפנימיים, כגון כבד ולבבות וכדומה, אם את מסוגלת. יתכן שכבד טחון או קצוץ יהיה לך קל יורת לעיכול מאשר סטייק.