סיבים
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
מעניין אותי לדעת מבין חולי הקרוהן שביניינו, האם יש מישהו שמרשה לעצמו לאכול מזון עשיר בתאית או סיבים כמו פירות/ירקות עם קליפה, קטניות ודגנים ולא סובל מזה (כאבים, שילשולים או סתם פחדים וייסורי מצפון). כי לי יש ניגוד אינטרסים קשה בעניין. טליה, הפגישה ב 31 לחודש סגורה?
אני אוכלת אוכל עם סיבים. (ועכשיו אני גם חולת קרוהן, אז אני עונה לקריטריונים). שבוע אחרי שנכנסתי לרמיסיה התחילה לי עצירות!! אז הייתי חייבת לעבור לאוכל עתיר סיבים- ירקות (טריים, בלי הקליפה) ברנפלקס, דייסת קוואקר. הבעיה היא שאחרי זמן מה היציאות נראו לי רכות מידי. ואז התחיל הפחד... אז עכשיו אני מנסה למצוא את האיזון, לצערי גם יש לי דם מידי פעם (אמנם מעט, אבל בכל זאת...) אז אני לא יודעת כל כך מה לעשות. למישהו יש רעיון? יכול להיות שזה נגרם מהירקות? נטע.
את בטוחה שזה ממש דם ולא איזה חלקיק של ירק? קשה לי להאמין שאכילת ירקות יכולה לגרום להופעת דם. אבל שילשולים או יציאות רכות לאנשים בעייתים כמונו זה בהחלט סביר. כל הדיאטניות אותן פגשתי בחיי תמיד הגבילו עד כדי מינימום את צריכת הירקות-פירות/ קטניות וכו' ואני התווכחתי איתן (במיוחד בשנה האחרונה) ואמרתי שאני חולקת על התפריט המוצע לחולי קרוהן מצידם. ברור לי שהתזונה היא אנדבדואלית ולאסור כך באופן גורף צריכת סיבים היא שטות מוחלטת במיוחד לחולים טריים שלא סובלים מחסימות או שילשולים קשים. לא חבל?