דנונה BIO PRO

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

19/02/2002 | 23:32 | מאת: al

מאז שהינדסו את המוצר הנ"ל - שמעתי רק שבחים לגבי פעולת החיידקים הטובים בפלורת המעיים, בסיוע בתהליך העיכול וכו' וכו'. כל הזמן הזה נמנעתי לאכול יוגורטים אלה בשל הרגישות ללקטוז. לאחרונה, נתקלתי בפירסום של שטראוס (או תנובה??) לגבי העובדה שבגלל שיוגורטים אלו מכילים חיידקים "טובים" - חיידקים אלו מפרקים את הלקטוז, ולמעשה, המוצר הסופי קרוב מאוד להיות נטול לקטוז, או שלפחות אנשים הרגישים ללקטוז אינם סובלים לאחר אכילתו. האם מישהו שמע משהו?

20/02/2002 | 09:43 | מאת: רונית

תהליך הכנת היוגורט כולל תסיסת החיידקים ובאמת הלקטוז מתפרק בשלבים הראשונים והמוצר המוגמר נוח מאוד לעיכול. בנוסף לכך, חלק מהחברות דואגות להוסיף באופן מלאכותי חיידקים ידידותיים ליוגורוט "ולהפוך" אותו לבריא עוד יותר. חשוב לזכור שיש גם מעט אנשים שרגישים לחלבון החלב (קזאין) ולא לסוכרו. לדעתי יוגורט מחלב עיזים טוב יותר. גבינות קשות כמו הצהובות למינהן דלות בלקטוז אבל כמובן עשירות בשומן שעלול להיות בעייתי לחלק מהאנשים.