עבודה בצל המחלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

10/02/2002 | 12:35 | מאת: רונית

רציתי לשאול האם מישהו יכול להמליץ ולתת עיצה כיצד מצליחים להתמיד במקום עבודה עם כל סיבלות הקרוהן. בעבודה הקודמת שלי שעות הפעילות הם 16:30-8 והייתי משתדלת לא לאכול כלום עד הצהריים לפחות, הייתי שותה הרבה תה צמחים, לוקחת משככים ועדין סבלתי מכאבים, הייתי מבקרת הרבה בשירותים והבטן שלי לא הפסיקה לעשות רעשים (כך שבישיבות היה מאוד לא נעים). בכל אופן נראה לי שלא אצליח לעמוד בלו"ז של יותר מחצי או 75% משרה. אגב בכנס בנושא ביטוח לאומי נאמר משהו בנושא התעסוקתי? תודה, רונית.

10/02/2002 | 12:45 | מאת: נטע ט

רונית פנית פעם לביטוח לאומי? אם לא אז אני מאוד ממליצה לך. את צריכה להגיש בקשת נכות, להציג מסמכים רפואיים ולגשת לוועדה. אני בטוחה שהם יכולים לעזור לך. והם יכולים לעזור לך גם למצוא עבודה מתאימה לדעתי למרות שאין לי נסיון בנושא. אני יודעת שבשיקום הם מציעים קורסים ועוזרים במימונם אז אולי גם עבודה. כדאי לך לנסות, כי הם באמת עוזרים, זה ממש לא לפי הספר איך שהם עובדים, אלא לפי מצב החולה ולא נראה לי שיש סיבה שהם לא יוכלו לעזור לך. לי הם עזרו.

12/02/2002 | 16:28 | מאת: יפעת

רונית, א. בכנס נאמר ש"כל מקרה לגופו", ובזה נסכם את עניין ביטוח לאומי. ב. שאלתי הראשונה היא האם את מעוניית לעבוד במשרה מלאה? כי אם לא באמת עדיף שתחפשי חצי משרה ותתענייני בביטוח לאומי לגבי השלמת הכנסה (דרך קיצבת נכות). אני יכולה לספר על עצמי - עבדתי תקופות ארוכות במשרה מלאה ונכון שהיו קטעים לא נעימים ולפעמים יצאתי לשירותים גם כשזה לא היה לעניין כל כך אבל כולם ידעו שיש לי איזושהי בעיה (בלי להכנס לפרטים). היום אני לומדת כל יום עד 12 וב-14 מתחילה לעבוד עד 18, אין ספק שזהו קצב חיים מטורף גם לאדם בריא אבל נראה לי שאני עומדת בו בכבוד... שיהיה בהצלחה!