טופו
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
האם ידעתם שיש נקניק ופסטרמה מטופו (סויה)? קניתי לפני יומיים בבית טבע וזה פשוט מעולה. הערך התזונתי שלו גבוה (חלבונים, ויטמינים) 0% שומן, קל לעיכול (אצלי לא עשה בעיות) ובלי כל הג'אנק. (הם, אגב להשלמת הבריאות משתמשים בשאר חומרים טבעיים ובריאים חוץ מהסויה).
דוקא אני לא אהבתי את הטעם :-) מה שאומרים, על טעם וריח. מאחר ועוף הינו דל בסיבים תזונתיים, אינני רואה שום סיבה להחליף דוקא את העוף בתפריט, בטופו, אלא אם את צמחונית. ואם דואגים לשומן - יש פסטרמה דלת שומן. אבל בסופו של דבר זה באמת עניין אישי ושל טעם.
לדעתי המצאות הסיבים בטופו היא רק מעלה ולא חיסרון כפי שאת מציגה. הטופו בניגוד לשאר מזונות הצומח לא רב בסיבים ואלו שקיימים נחשבים לקלים לעיכול .אני מסכים עם רונית שחלבון הסויה הוא באיכות מעולה וכל חלבון אחר מהחי הוא סוג ב.
את יודעת טליה אני שמתי לב שכל דבר החורג מהרפואה הקונבנציונלית ניפסל מראש על ידך ללא כל שיקול דעת.אנשים פה נושאים את עיניהם אליך ואת מדכאת כל רצון להרחיב אופקים וללמוד עוד-אחותי,טופו זה אחלה.