חלב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

28/01/2002 | 11:04 | מאת: רונית

רציתי לדעת האם מישהו ניסה לשתות חלב עיזים או של חיות אחרות (חוץ מפרה כמובן) או מהצומח (סויה, שקדים) ולא נתקל בתופעות מיוחדות-שילשולים/גזים. היתה כתבה במקומון השבת לגבי רגישות לחלב וצויין שם שחלק מהאנשים רגישים לחלבון החלב וחלק לא סובלים את סוכרו (לקטוז) ויש מוצרים של חלב פרה שבד"כ לא עושים בעיות כמו יוגורט, קוטג'. לי חלב פרה עושה רע (מיד הבטן מתנפחת ואחרי זה ביקורים רבים בשירותים). מצד שני לא כל סוג של חלב טעים וחשוב לי מאוד ערכו התזונתי. יש לכם רעיון? אולי מהניסיון?

28/01/2002 | 13:33 | מאת: ליאור

מניסיוני האישי אני עם "חלב" סויה של אלפרו הוא הכי טעים (לי) וגורם למינימום נזק יוגורט ישר מיצר אצלי שילשול רק גבינה צהובה לא גורמת לבעיות (אצלי) אבל רשימת המזון שגורמת לבעיות ארוכה זה לא רק חלב.

31/01/2002 | 11:33 | מאת:

גבינה צהובה נחשבת פחות בעייתית מבחינת הרגישים לחלב, כי היא דלה בלקטוז. בכלל, ככל שמוצר החלב פחות מתוק (טבעית, לא בגלל תוספת סוכר), הוא יותר נוח לעיכול למי שחסר לו אנזים הלקטז. מצד שני, גבינה צהובה היא בדרך כלל עשירה בשומן, ובעייתית למי שיש לו עודף כולסטרול.. יש להשיג בחנויות חלב אורז, שהוא, לדעתי, הכי קל לעיכול מבין כל תחליפי החלב למיניהם, וגם טעמו לא רע בכלל, במיוחד זה שבטעם שוקולד. בנוסף, נדמה לי שהוא גם מאד עשיר בסידן, וזה יכול להיות טוב למי שסובל מדלדול עצם (אוסטיאופורוזיס) עקב טיפול בסטרואידים.

29/01/2002 | 16:38 | מאת: חלי

היי רונית חלב עיזים נחשב טוב יותר מחלב פרה עקב המבנה הכימי שלו שדומה יותר לחלב אם, הוא קל יותר לעיכול ופחות מייצר ליחה מוצרי חלב (גם מחלב פרה) שעברו תהליך תסיסה כמו יוגורט חמאה וקוטג' יהיו קלים יותר לעיכול ממוצרי חלב שלא עברו תסיסה כי בתהליך כזה נוצרות בקטריות המאפשרות עיכול קל יותר בטבע החיות לא צורכות חלב לאחר סיום תקופת ההנקה אלא ניזונות מעשב ורק בני האדם ממשיכים לצרוך חלב בניגוד לטבע ...(הגישה הטבעונית) חלב סויה נחשב לבעל אנרגיה "קרה" ע"פ הסינים וחלב שקדים מייצר ליחה

29/01/2002 | 18:53 | מאת: רונית

למדתי הרבה.