לליאת
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
לדעתי לפני שאת מחליטה לעשות שינוי בתזונה, כדאי לך להתייעץ עם מטפל בתזונה טבעית או נטרופת (דרך קופ"ח יוצא יותר זול). וגם לקרא חומר (כמו על דיאטת הפחממות או אחרים שעוסקים בריפוי בתזונה ותזונה סינית). אל תמנעי לגמרי מירקות ופירות (אם יש חסימה קשה במעי אז צריך לשקול). אבל יש ירקות שבד"כ לא עושים בעיות במיוחד אם הם מבושלים כמו קישואים, גזר, דלעת. אני אוכלת בחופשיות גם תותים, קיוי, מלפפון ותפוח בלי הקליפה והרבה מיצי ירקות ופירות. הסיבים (שלא חייבים להיות קשים וגסים) תורמים לסביבה טובה במעי ומונעים מחלות. גם אותי לימדו לפני 8 שנים שאסור לאכול ירקות ופירות בגלל הקרוהן וכך ויתרתי על בריאות וטעם. היום, עם הצרויות במעי אני אוכלת יותר סיבים מאשר בכל השנים האבודות (מבחינת הטיפול במחלה).
אני חשבתי שאסור לאכול ירקות בגלל החומציות שלהם... אני חולה על עגבניות!! ובכלל פרות:בננות,מנגו (מי לא אוהב),סברס וכו...