כאבי בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

29/01/2001 | 22:49 | מאת: נמרוד

קרובת משפחה שלי סבלה לפני כמה שנים מכאבי בטן קשים לתקופה ממושכת. אלה היו מלווים בשלשול, כאבים במגע בצד שמאל ואף בדימום בצואה פעמיים. הי א הופנתה לבדיקות על מנת לאבחן את הבעיה אך סירבה בשל חשש מהבדיקה. כעת היא סובלת "רק" מסימפטומים של מעי עצבני, דבר שגם נמשך שנים. רציתי לדעת אם, למרות שהבעיה החריפה חלפה, היא נמצאת בסכנה כלשהי והאם רצוי שתעבור כעת בדיקה פולשנית? כרגע היא לא נמצאת בארץ ואין לה גישה לרופאים בצורה מסודרת. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
30/01/2001 | 19:13 | מאת: ד"ר בר

מיזה שנים שאני סובלת מכאבי בטן בשעות הבוקר, דבר שמלווה ביציאות רבות ובלחץ רב להימצא בקרבת שירותים. הרופא שלי איבחן שאני סובלת ממעי רגזן. בבדיקה נוספת התגלה שאני סובלת מרגישות למוצרי חלב. אך, גם בזמן שאיני צורכת מוצרי חלב אני עדיין סובלת מכאבי בטן ומיציאות שלוחצות עליי להמצא בקרבת שירותים. האם יש דבר שיכול להקל?

30/01/2001 | 22:07 | מאת:

לעתים יש שילוב של מעי גס עצבני ואי סבילות לסוכר החלב -בכל מיקרה כדאי לנסות ולהוציא לזמן מוגבל את החלב ומוצריו מהדיאטה.לגבי מעי גס עצבני כדאי לנסות כלכלה עשירה בסובין -כפית כל ערב של אגיוקור עם שתי כוסות מים כדי להסדיר את היציאות בבוקר שלמחרת!

30/01/2001 | 22:10 | מאת:

מעי גס עצבני הינה אבחנה המתקבלת לאחר שלילה של המחלות האחרות .לפי הסימפטומים המתוארים יש לבצע בדיקת קולונוסקופיה ולשלול כמובן דלקת של המעי הגס(קוליטיס)ןכן גם לבצע צילום של מעיים דקים לשלול הפרעה(מחלה)דלקתית של מעיים דקים.