תפוחים
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
קראתי בכמה ספרים (בסגנון של "תרופות סבתא") שתפוחים, במיוחד אם מייבשים אותם טוחנים לאבקה ואח"כ מוסיפים מים ושותים יכולים להועיל מאוד בדלקות כרוניות של המעיים. מה דעתכם? ובכלל יש מישהו מבין החולים שנמנע מאכילת תפוח חי בגלל הבעיות? אני מסירה את הקליפה אבל אוכלת הרבה תפוחים.
ברסק תפוחים יש חומר שנקרא פקטין שעוזר לריקון המעיים, לא יודעת בדיוק איך ולמה. אני יודעת שזה מומלץ לחולים שעברו כריתת מעי ויש להם בעיות בהתרוקנות הפאוץ', אבל אינני יודעת אם זה טוב לחולי קוליטיס או קרוהן בכלל. תפוחים חיים, וכמובן במיוחד הקליפה - עשירים מאד בסיבים, וזה לא מומלץ לחולי קרוהן וקוליטיס בזמן התלקחות. אבל עצה טובה לריכוך העניין היא לקחת תפוח עץ מקולף, לשים עליו קצת לימון וקינמון, ולאפות בתנור או טוסטר אובן עד שמתרכך. זה אחד הדברים הכי טעימים שיש.
טליה ורונית יקרות התפוח בשבילי הוא הכי בעיתי למרות אהבתי אליו בכל הצורות שיש . אני ממש נימנעת , כי התופעות אחרי פלח קטן מאד בלי קליפה או עם , הם של בחילה או מן מחנק בגרון , וכמובן כאבי בטן ,, זה אמור לגבי רוב הפירות לגבי,,,,מה חבל. יש פעמים שאני חוטאת (כמובן ),,ותמיד מצטערת לאחר מכן. בזמן האחרון שמתי לב שקפה שחור ותה גם עושים לי את אותה הרגשה . ומישהו יודע מה עם שקדים ? לי הם נותנים הרגשת שובע וכיף.