פה גדול
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
רציתי לספר שלפני שבוע הייתי בתה"ש ולדעת הרופא אני הייתי ברמיסיה והוא המליץ לי להפסיק (לאחר שבועיים) את הקצף הרקטלי קורטיפואם, תוך כדי ירידה איטית - יום כן יום לא ולעשות סיגמו, כדי לראות אם נקי. התחלתי יום כן יום לא - ולאחר 4 ימים - התקף!!!!!! בהיותי "חדשה" יחסית במחלה, שכנעתי את עצמי שלושה ימים שזה סתם קלקול קיבה שיעבור :-))) כבר 3 ימים יש לי כאבי בטן ושלשולים, וזה לא קלקול קיבה... - די מדכא, אחרי האופטימיות של הביקור אצל הרופא. אז הוא המליץ לי לחזור שוב יום יום לקצף. השאלה היא האם בזמן התקף יש לכם המלצות מה כן לאכול (כי שמתי לב שאם אני לא אוכלת בכלל, כמעט אין שלשולים וכאבים, רק שאי אפשר לחיות כך לאורך זמן)? ברור שפירות וירקות חיים לא. אני יודעת שזה אישי, אבל אולי יש דברים שמראש אין מחלוקת עליהם, אולי צנימים ואורז למשל? עוד שאלה, הרופא אמר שאם תוך שבוע לא מפסיק, נעבור לסטרואידים, אמרתי לו: מה? אין משהו לפני סטרואידים? והוא אמר שכן. אולי תאמרו אתם - מה הוא קפץ יש לסטרואידים והאם האנטיביוטיקות שאתם מספרים עליהן כאן הן לטיפול בהתקף או באופן קבוע?
אני לא מכירה את הקצף שעליו את מדברת אבל אנטיביוטיקה לקחתי לתקופות ארוכות, זה התחיל בגלל התקף (ואגב שמגיעים לביה"ח עם התקף קשה מקבלים בד"כ דרך הוריד פלג'ל או אחרים). בכדורים קיבלתי ציפרוגריס בערך שנה עם הפסקות עד שזה הפסיק להשפיע. חשוב בזמן לקיחת אנטיביוטיקה לקבל גם תכשיר פרוביוטי על מנת להוסיף חיידקים טובים למעי. עם סטרואידים חשוב להשלים בטבליות של סידן. בעניין התזונה בזמן התקף, ברור שהיא צריכה להיות קלה לעיכול. לדעתי, לוותר על מוצרי חלב (בגלל הקושי בעיכול הלקטוז והשילשולים), לא לאכול ירקות ופירות חיים. כן לאכול קישואים מבושלים, תפו"א, מיצים טבעיים (לא בהגזמה ובעיקר גזר ותפוחים), ביצה רכה, דג אפוי (שקל מאוד לעיכול במיוחד אלו הדלים בשומן כמו טונה וסלומון). וכמובן זה מאוד אינדיבדואלי ודורש בדיקה עצמית. מי הרופא המטפל בך בתה"ש?
תמיד יש מאכלים "נייטרליים" כמו מרק עוף צח, אורז, ג'לי, לחם לבן, פירה בתקופות של התקפים, כשרציתי משהו כמו פרי והיה אסור, אז אכלתי גרבר (כן, של תינוקות) אבל רק הפירות כי אלו של הירקות די מגעילים.. גם הקורטיפואום הוא סטרואידים, דרך אגב.
ליאת הי, רציתי לתת לך מס' עצות שעזרו אצלי תקחי מהן מה שמתאים לך : בזמן ההתקף : רוב התזונה על בסיס ה- אנשור. (משערת שידוע לך במה מדובר ) כשמרגישים שאפשר- מיץ גזר , מיץ תפוחים. את המיצים לדלל במים ביחס של 1 :1 . ירקות כתומים בצורת מחית. כשמרגישים יותר טוב: פירות אפויים ללא קליפה בצורת מחית. אחרי כמה ימים אם המצב משתפר: לעבור לתזונה על בסיס ירקות מבושלים, פירות ודגנים: אורז לבן, אמרנט, כינוע, גריסים מבושלים בישול יתר. להימנע!!!!!! מוצרי חלב חיטה אלכוהול פרי הדר קפאין בשר בקר בוטנים תירס עגבניות וביצים. מאחלת לך הרבה בריאות. ליליאן
על העצות המועילות. אני יודעת שהקצף הוא סטרואידים, אבל נראה לי שיש הבדל בין לקיחה מקומית בחוקנים לבין מהפה (בעצם אני בטוחה כי אני יודעת מה זה מהפה). אתמול כל היום לא אכלתי בכלל חוץ מקצת צנימים, וגם לא היו כאבי בטן ולא שלשולים. בערב אכלתי מרק עגבניות וקציצות טופו, כנראה שהמרק היה טעות!! במיוחד לפי מה שאמרתם, כי בבוקר ובלילה שלשלתי את הנשמה, ואני לא בטוחה שזה בגלל הטופו. אז המסקנה היא שכשלא אוכלים - לא משלשלים? למרות שאני מאוד אוהבת לאכול, די מפתה לא לאכול כדי להרגיש טוב ולתפקד כרגיל...