מתכון (מצו-יא-ן) לבטטה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

01/12/2001 | 16:15 | מאת: מוקה

שלום לכולם! אני מבינה כמה חלכם סובלים כשאתם צריכים לדבוק בדיאטה ללא יותר מידי סיביים, אז הנה מתכון מעולה לבטטות מקווה שתהנו. רכיבים: שתי בטטות קטנות מבושלות שקית 150 ג"ר פתיתי גבינה (של עמק למשל) מלח ופלפל לפי הטעם תבנית תנור בינונית הכנה: מבשלים את הבטטות (הקלופות) אחרי שהתקררו חותכים לפרוסות בעובי ס"מ,ומסדרים את הפרוסות בתבנית תנור מעל בבטטות מפזרים את המלח והפלפל ופתיתי הגבינה והופ לתנור,אופים ב180 מעלות 15 דקות או עד שהגבינה מבעבעת. בתאבון! קחו בחשבון שאני די בררנית וזה אומר שלמתכון טעם ענק!!!

01/12/2001 | 18:00 | מאת: טליה

הבעיה הקלה במתכון שלך לרבים מחולי הקרוהן והקוליטיס היא.. הגבינה... נכון שחלקנו יכולים לאכול מוצרי חלב, אבל רבים לא. לבטטה יש יתרון אדיר - היא טעימה מ-א-ד גם אם סתם תוקעים אותה בטוסטר אובן לחצי שעה ואז פותחים ואוכלים בכפית כמו שזה.