לקראת הניתוח
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
ביום רביעי הבא (21.11) אני מתאשפזת ולמחרת אמור להיות הניתוח. רציתי לשאול אם למישהו יש רעיון, בתור מי שלא מתכוונת לגעת כלל באוכל של הביה"ח, מה כדאי ומה מותר לאכול אחרי הניתוח. אני רוצה להתחיל בדיאטת הפחממות אבל הבנתי שלא כדאי להתחיל עם השקדים אז מה לעשות? לאכול רק גרבר כל הזמן?
רונית, נדמה לי שזמן מה לאחר הניתוח את במילא יכולה רק לשתות במשורה מספוגית, והרופאים מחליטים מה מידת ה"מוצקות" שאת יכולה להתחיל לאכול, לפי קצב ההחלמה שלך מהניתוח. גרברים מורכבים מרסק פרי, מים וסוכר.. ממש לא הייתי ממליצה עליהם כתזונה לאחר ניתוח בלי להתייעץ עם הרופא/תזונאית... לא שאני מעריצה גדולה של אוכל של בתי חולים - אבל אפשר לשאול למה את לא מתכוונת לגעת באוכל הזה? בדך כלל הוא בלתי מזיק, למרות שאינו טעים...
טליה, הבעיה שלי עם אוכל של בית-חולים הוא שאני לא אוכלת מוצרי חלב ותמיד הם נותנים דייסות ואשל. בכל אופן תמיד הייתי סרבנית ומפונקת באוכל (ואגב אני תולה אשמה בכך בהתפרצות המחלה). לאחר שנים רבות התפקחתי והחלטתי לאכול בריא אבל הבעיה שבשנים האחרונות יש לי את ההגבלות של סיבים ולא כל דבר מתעכל טוב. בעניין הניתוח אני רוצה להביא אוכל מהבית (לאחרי 3 ימים כמובן לפחות) אבל אני לא יודעת מה מותר ואני לא רוצה לחכות עד שאהיה שם אחרי ניתוח עם הדיאטנית. אני לא בעד סוכר ומיני משומרים בגלל זה רציתי להתכונן (אולי לאפות משהו מיוחד) או לפחות לתת הנחיות מדויקות למקורבים שיעזרו לי וגם אני רוצה לקנות מוצרים אורגנים לפחות להתחלה. נראה לי שתפוח אפוי טוב בתנור או קישוא מבושל שאוכלים רק את הבפנים יכול להתאים מה את אומרת?
היי רונית האוכל של בית החולים לא כל-כך גרוע אבל את צודקת בבוקר באמת נותנים דייסות ואשל. בד"כ לאחר ניתוח כירורגי במעיים לא ממהרים לתת אוכל ובכל מקרה גם המנותח עצמו לא רעב אני חושבת שדיאטת הפחמימות תחכה עוד מ"ס ימים הכי חשוב שהגוף יתאושש מהניתוח עיכול מזון דורש אנרגיה וזה רק מפריע לגוף להחלים לי הביאו אוכל ביתי טעים וזה מאד עזר לשיפור ההרגשה
אבל בכל זאת מה להביא? אחרי כמה ימים את כבר התחלת לאכול? את חושבת שאפשר לאכול ירקות מבושלים מאוד אחרי 3-4 ימים? אין לי בעיה גם להסתדר רק עם נוזלים בהתחלה אבל חשבתי שאם במילא הם יתנו לי מהבה"ח בסוף משהו אז לפחות אביא מהבית אוכל יותר טוב.