למישהו יש נסיון עם אכילת ריבות ללא סוכר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

14/11/2001 | 00:55 | מאת: איתן

אכלתי אתמול לראשונה קצת ריבה ללא סוכר מאז פרוץ הקוליטיס וזה עשה לי שמח בבטן. אני לא מבין למה מזונות משפיעים . 3 רופאים מאד מומחים אמרו לי שלמזון לא צריכה להיות השפעה על הקוליטיס שמצויה במעי הגס ושהמזון כבר מגיע לשם מעובד לשרותים.

14/11/2001 | 04:26 | מאת: חלי

יש הסבר מדוע מזונות משפיעים על מהלך המחלה (וגם בזמן שהאדם בריא)רק שבשביל להבין את ההסבר שלי צריכים לדעת מושגים מתורה הסינית אז אני אעזוב את זה כרגע הסבר אחר שאני יכולה לחשוב עליו הוא שכל מזון שאני אוכלים יוצר את מרקם הצואה למשל אורז צואה- קשה סלק -רכה חלב מגביר שילשול מזון בעל תכולת שומן גבוהה גם כן יגביר שילשול בכלל כל מזון שאנו אוכלים לאחר שהוא מתעכל הוא עובר לזרם הדם ומזין את כל תאי גופנו ולכן חשוב בזמן מחלה להוריד את המזונות שלא נחשבים לבריאים

14/11/2001 | 07:05 | מאת: טליה - לא רופאה

בריבות לא סוכר י שלעיתים ממתיקים מלאכותיים, ויתכן שאתה רגיש לזה. יתכן גם שאתה רגיש למתוק, בלי קשר אם זה מסוכר או לא. אצלי למשל - עודף מתוקים, מכל מקור שהוא - בהחלט משפיע, אבל זה הרבה יותר משמעותי כשמדובר בסוכר לבן ומרשמלו, ופחות משמעותי עם שוקולד, למשל. אין לי שום ספק שאוכל משפיע בהחלט על הקוליטיס, רק שזה עניין מאד אינדיבידואלי - איזה אוכל. אצל כל אחד זה קצת שונה ולמערנו אנחנו לומדים בדרך של ניסוי וטעיה, או לא לומדים. יש אנשים שחושבים שהם גילו את ה"כללים" וזה טוב ויפה, אבל אני לא בטוחה שהם בהכרח צודקים..

14/11/2001 | 23:40 | מאת: נטע ט

חלי, את יכולה אולי בכל זאת להסביר את ההסבר עם המושגים מהתורה הסינית? (אם לא אבין אותם אחפש) דרך אגב יש לך אולי ספרים בנושא שאת יכולה להמליץ? תודה, נטע.