שאלות ותשובות מרופא סיני
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
אז ככה נפגשתי עם המטפל הסיני ושאלתי לגבי דיאטת הפחמימות הוא בדק את הנושא עם מ"ס דיאטניות שלמדו גם תזונה מערבית וסינית והן טוענות שלא ניתן לתת את הדיאטה בצורה גורפת לכולם בכל זאת קיים שוני בן אדם לאדם קמח שקדים טוב יותר מקמח לבן אך מומלץ לאכול לחם מקפח שיפון שע"פ הסינים מחזק את מערכת העיכול נגד שילשול וטוב לפעילות כיס מרה כבד תפוח אדמה מכיל סולנין שנחשב לחומר רעיל (תפוח אדמה כזה נראה ירוק וצומחים עליו זיזים) לא תמיד ניתן לדעת מה מצבו של תפוח האדמה ןלכן הכי טוב לאכול בטטה לגבי חולי קרוהן שמתקשים לאכול סיבים מומלץ לשתות מרק ירקות כך הסיבים התזונתיים לא יתקעו במעיים
חלי, ראשית תודה על הבירור שעשית למענינו. שאלה קטנה: האם יש הבדל בין תפוח אדמה שמבושל בתוך מרק לאחד שמטוגן. לפחות ראיתי באחד ההודעות כאן בפורום כי אכן ישנו הבדל ותפוח אדמה מבושל זה עדיין בסדר? דוייד
שלום דוד תפוח אדמה מבושל עדיף ממטוגן כי טיגון לא נחשב להכי בריא אני מצרפת קישור בנושא טיגוןhttp://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=16&i=35323&t=34451 המלצת באחד ההודעות שלך לא לשתות מים מינרליים וזה המשקה היחידי שאני שותה נמק ופרט! (שאני לא אחטוף מחלה חדשה ובסוף יתברר שהסיבה היא מים ....)
לדעתי, תפו"א בכל צורות הבישול שלו מתעכל אותו דבר וקראתי מאמר שבו סיפרה תזונאית שחקרה שנים תזונה של חולי קרון והגיעה למסקנה שתפו"א לא בריא לחולי קרוהן כי העיכול שלו בגוף מאוד קשה.