תמצית מהכנס בירושלים שנערך אמש
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
קודם כל זה דיאטת דפ"מ ולא פח"ד וכדומ'. 2. עיקרי הדיאטה : אין לאכול חמשת מיני דגן דהיינו (חיטה , שעורה, כוסמת, שבולת שועל, שיפון) ולכן עמילן או אבקת מרק אסורים. אין לצרוך סוכר לסוגיו בשום צורה. אסורים בתכלית גם הדברים הבאים: אורז, תירס גם קורנפלור, תפוחי אדמה ובטטות סויה,חומוס. כנראה שישנם עוד איסורים אך הרשימה שכתבתי היא בעיקר מאבות המזון. ועכשיו כשהתחלתם לכסוס צפרניים (בתקווה שמותר) מה נאכל. ובכן: מותרים... כל החלבונים: ביצים, עופות, הודו, בשר, דגים, ירקות טריים ,מבושליםומטוגנים- כן כן גם מטוגנים לא להאמין פירות טריים או מבושלים תבלינים, מלח, ניתן להמתיק בדבש או בסכרין כל סוגי השמנים מותרים גם בטיגון זהו פחות או יותר, ציטוט מהדף התמציתי שחילקה גב' נבנצאל שעשתה את הדיאטה ויצאה מחושך (קרוהן) לאור. אגב הקמח היחיד שניתן לצרוך הוא קמח שקדים (יקר מאוד) ולדברי הגב' הנ"ל היא עושה מטעמים אין סופיים מקמח זה. גם טעמנו ישנו הספא של איילין גוטשל שחיברה את הדיאטה יש בו אין ספור מתכונים. ולפי אלו המתנהגים בהתאם לכלליה, זה נראה בהתחלה הרבה יותר מפחיד ממה שזה. בהצלחה
שכחתי משהו אין לצרוך שום דברי חלב אלא רק כמה מוצרים יוגורט וכדומ' שנעשו במיוחד לאנש הדפ"מ.
יותר איסורים ממה שחשבתי.. גם חומוס? וסויה? ובטטות? (אני מתה על בטטות!) זה לא נשמע בלתי אפשרי, אבל זה כן נשמע קשה.. :-( תודה על הדיווח המפורט, שמוליק!!
שהדיאטה הזו מגיבה הרבה יותר טוב בחולי קרוהן מאשר בחולי קוליטיס. בקוליטיס יש מקרים שהמחלה חזרה לאחר שהחולים חזרו לאוכל רגיל. את הדברים הנ"ל שמעתי אישית מדוד רז שתירגם את הספר של גוטשל ועשה את הדיאטה בעצמו ומגב' נבנצאל עצמה שהרצתה בערב הנ"ל.
שמוליק, איך אפשר להשיג את הספר או תקציר כתוב על כך?
http://mitos.co.il/Book/BookFocus.asp?ID=122565
אם את גרה בירושלים יש חנות טבע בשם טבע מרקט ברח' יחזקאל טל:02-5370181 הם אגב מוכרים גם את קמח השקדים המדובר. בכל מקרה את יכולה לשאול את מתרגם הספר לעברית דוד רז בטל: 053-763694 בדרך כלל בערב בין 23:00-23:30
גם אני הייתי שם. הכל טוב ויפה - רק כמה דברים מוזרים שלא הצלחתי להבין: אף אחד לא דיבר שם על הפן המחקרי-מדעי של הדיאטה. למרות שהיא כתובה בספר, היא כתובה בשפה לא כ"כ פשוטה (ואם היא כן הייתה, כמו שגב' נבנצאל אמרה, אז כנראה לא הייתה לה בעייה להסביר את העיקרון). הגסטרולוג שהיה שם לא היה בדיוק נלהב מהדיאטה:לפי דבריו כמו שרואים שיפור לאחר חודש בגלל הדיאטה, רואים גם שיפור מיידי אחרי חודש אם לוקחים וייוקס. תמוהה מאוד מאוד!! העובדה, ש-2 האנשים שעל פי דבריהם יצאו מקרוהן לחלוטין לאחר שנתיים (גב' נבנצאל ומר רז) , לא הלכו לעשות בדיקה קלינית ע"מ לאשש עובדה זו, ועוד באמירה כזו:" מה אנחנו צריכים ללכת להתעסק עם צינורות אם אנחנו מרגישים יותר טוב?", נראה לי שמסתתר פחד מסויים באי ביצוע הבדיקה. (למרות שזו זכותם המלאה לא לדעת מה קורה בתוכם).
al כתב/ה: > > גם אני הייתי שם. > הכל טוב ויפה - רק כמה דברים מוזרים שלא הצלחתי להבין: > אף אחד לא דיבר שם על הפן המחקרי-מדעי של הדיאטה. למרות שהיא > כתובה בספר, היא כתובה בשפה לא כ"כ פשוטה (ואם היא כן הייתה, כמו > שגב' נבנצאל אמרה, אז כנראה לא הייתה לה בעייה להסביר את העיקרון). > הגסטרולוג שהיה שם לא היה בדיוק נלהב מהדיאטה:לפי דבריו כמו > שרואים שיפור לאחר חודש בגלל הדיאטה, רואים גם שיפור מיידי אחרי > חודש אם לוקחים וייוקס. > תמוהה מאוד מאוד!! העובדה, ש-2 האנשים שעל פי דבריהם יצאו מקרוהן > לחלוטין לאחר שנתיים (גב' נבנצאל ומר רז) , לא הלכו לעשות בדיקה > קלינית ע"מ לאשש עובדה זו, ועוד באמירה כזו:" מה אנחנו צריכים > ללכת להתעסק עם צינורות אם אנחנו מרגישים יותר טוב?", נראה לי > שמסתתר פחד מסויים באי ביצוע הבדיקה. (למרות שזו זכותם המלאה לא > לדעת מה קורה בתוכם). > > ל"אל" היקר: 1. אני מודה שאינני איש ביולוגיה ולכן העדפתי לא לנסות להסביר תחום מדעי בו אינני מצויה. אני אשמח מאד שתקרא את הספר ותבין את ההסבר בלי שהנסיון הלא-מקצועי שלי להסביר יקלקל את התרשמותך הישירה. 2.הרופא לא היה נלהב - נכון, כי תפקידו הוא למתן ולצנן את ההתלהבות של האנשים למקרה שהפתרון המוצע לא יועיל להם. גם הדיאטה לא מתיימרת לטעון שזה פתרון הקסמים לכולם, אלא מציעה זאת כאופציה נוספת ששווה לנסות. גם הרופא הסכים שזו אופציה ששווה בדיקה, אך כמובן לא יחידה. 3. לעניין הויונקס - תתפלא לשמוע, אך טענה זו דווקא מחזקת את הדיאטה, שכן מה שיש בויונקס באופן מלאכותי הוא בדיוק אותם מרכיבי מזון נכונים שהדיאטה מעודדת את צריכתם! זו אפשרות להגיע לאותן תוצאות טובות דרך אוכל רגיל ולא אוכל סינטטי. 4. נכון, אני לא הולכת להתנדב לקולונוסקופיה חודרנית ומגעילה רק בשביל לספק את הסקרנות שלי. אני מוכנה להסתפק בכך שאני מרגישה בריאה. כפי שאמרתי, כאשר הבדיקה בקפסולה תכנס לסל התרופות, זה אכן יהיה מעניין לראות את ההחלמה גם מהצד הפנימי.
שמוליק הציג נאמנה את עקרונות הדיאטה על רגל אחת. כדי לקבל החלטה אם הדיאטה מתאימה לכם, מומלץ לקרוא את הספר, ו/או להכנס לאתר (באנגלית) של הדיאטה: scdiet.org. כעבור חודש על הדיאטה אפשר כבר לראות אם הכיוון חיובי, ולהחלטי להמשיך את השנתיים המלאות. בהצלחה לכל מי שיחליט לקפוץ למים ולהצטרף! גב' נבנצאל
לגב, נבנצאל שלום, לצערי אין באיזורי שום חנות אשר מוכרת את היוגורט או הקמח למרות שאולי לא בדקתי מספיק ביסודיות.(אני מחדרה) יש מרכז טבע גדול במתחם גן שמואל יש איזה טלפון שאני יכול לתת להם להתקשר עם הספק של היוגורט או הקמח? דרך אגב לפי מה שהבנתי גם הקוטג' בצפון אינו מתאים לדיאטה ורק הקוטג' שמגיע מיורשלים מתאים.... בברכה רון.