שאלה קטנה על שום..
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
האם מישהו כאן נתקל בתופעה שאכילת שום מעוררת בעיות אצלו? מסתם כאבי בטן או שילשוחל ועד התלקחות של ממש? תודה.
לשום יש תכונה אנטיבקטריאלית והוא מתאים יותר לטיפול בשילשול מגורם חיידקי כמו דיזנטריה או לטיפול בתולעים לאלה שסובלים מדלקות(או שיש להם נטיה לדלקת, כמוני למשל..) הוא פחות מתאים שכן מזונות חריפים כמו בצל, פלפל חריף, תבלינים עלולים להחמיר מצב של דלקת זה כמו להוסיף שמן למדורה את יכולה לאכול את השום כחלק מתבשיל ואז הוא מאבד מהחריפות שלו או לאכול חתיכת שום קטנה מאד כחלק מארוחת צהריים
קראתי באיזה מקום בעיתון שנבדק במחקר ששום מפעיל את המערכת החיסונית ולכן עוזר להלחם בזיהומים, ואני פתאום חשבתי שאולי זה דוקא רע עבורנו, שהמערכת החיסונית שלנו ממילא משובשת ועובדת כנד הגוף. זה התחבר לי לכך, שהתחילו לי בעיות עם דימום (להבדיל מסתם שלשולים) אחרי ארוחת ראש השנה, שהשנה במקרה היתה, אצלנו, עתירת שום במיוחד, בתבשילים. אני מחפשת את מי להאשום.. סליחה, להאשים :-) מה דעתכם?