רגישות למוצרי סויה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

31/08/2001 | 20:57 | מאת: רועי

שלום לכולם, שמי רועי ואני סובל מאולצרטיב קוליטיס. כמו רבים אחרים עם אותה המחלה, גם אני רגיש למוצרי חלב. עקב כך, התחלתי להשתמש במוצרי חלב שעשויים מסויה. למרות שבסויה אין לקטוז, שמתי לב שגם מוצרי סויה גורמים לי לפעמים לכאבי בטן או יציאות לא סדירות (למרות שאני לא בטוח שזה בהכרח רק הסויה). שאלתי היא, האם יכול להיות שאני רגיש למרכיב אחר בחלב שהוא לא לקטוז, מרכיב שקיים גם במוצרי סויה? האם יש דרך לגלות זאת?

31/08/2001 | 22:15 | מאת: אמיר

לפעמים אם אוכלים יותר מדי סויה אפשר לפתח אלרגיה לסויה ויש כאלה שזה סתם לא עושה להם טוב. אמיר

01/09/2001 | 16:30 | מאת: דנה

אומנם הרבה אנשים אשר חולים בקוליטיס ובקרוהן רגישים לחלב אך זה לא אומר שגם אתה רגיש . אני חולת קרוהן ואינני רגישה לחלב להיפך . יכול היות שפשוט אינך רגיש לחלב ולא לסויה אלא אלו תופעות של המחלה עצמה בלי קשר לחלב ולסויה.

01/09/2001 | 17:56 | מאת: חלי

הרגישות היא לחלב ומוצריו ולא משנה מהו מקור החלב(סויה,עיזים,פרה וכו') כי לחלב באשר הוא חלב יש נטייה להמריץ את פעילות המעיים

02/09/2001 | 00:03 | מאת: טליה

חלי, אני לא בטוחה שאת צודקת. המונח "חלב" לגבי חלב סויה וחלב אורז, הוא רק בגלל שנעשה נסיון לגרום להם להראות כמו חלב, אבל בינם ובין חלב אין שום דמיון, גם לא בהשפעה על מערכת העיכול. סויה יכול לגרום לרגישות, אבל יכול גם להיות שהתופעות שהזכרת אינן קשורות לחלב סויה או לחלב רגיל, כמו שנאמר פה.

02/09/2001 | 08:10 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום רועי אכן כן. יש רגישות למוצרי סויה. יש גם אלרגיה לסויה. היא מתבטאת ברגישות לחלבון הסויה. בברכה רמי מור