קוליטיס ודיכאון
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
אני מטופל בפרדינזון, קורטיפואם ורפאסאל. האם המחלה או הכדורים גורמים לדיכאון, ומה הטיפול ? והאם חולי קוליטיס זכאים לידיעתך לנכות ? תודה !
יוסי שלום! אחת מתופעות הלוואי הידועות של פרדני' (כפרה עליו) הוא שהוא גורם לשינויים במצב הרוח - לטוב ולמוטב. דכאון יכול להיות מהסטרואידים. מעבר להשפעת התרופות, עצם ההתמודדות עם המחלה הזו הוא קשה, ולעיתים קשה מאוד. על כן בהחלט מומלץ לפנות לעזרה נפשית מקצועית. במרכזים הרפואיים לרוב ישנם פסיכולוגים רפואיים שיכולים לעזור. כדאי גם שתשתף את רופא הגסטרו שלך בתופעות הללו! חולי קרוהן וקוליטיס זכאים לאחוזי נכות - השאלה למה? אם זה לצורך קבלת קצבת נכות, אז זה מאוד תלוי אם משכורתך ירדה בחודשים האחרונים כתוצאה מהמחלה. אם כן - אסוף כל מסמך רפואי (ונפשי) של תולדות מחלתך, ובקש מהרופא שלך מכתב מפורט ביותר על מצבך והשפעת מצבך על התפקוד ביום יום ובעבודה. כנס לאתר של הביטוח הלאומי והורד מסמכים שצריך למלא. אל תשכח!!! לצלם העתק מכל מסמך שברשותך - שלא יאבד (וקרו מקרים בעבר) לגבי התפקוד בוועדה הרפואית - מומלץ לקבל הדרכה מעשית על מנת להיות כמה שפחות מאוכזבים - הם קשים מאוד בביטוח הלאומי. כנס לפורום תמיכה בYNET לחולי קרוהן וקוליטיס - יש שם כאלה שידעו להדריך אותך ממש בשטח - וזה בטח לא בכתב אלא בע"פ. תרגיש טוב ושנה טובה!
תודה רבה על העזרה !!! רציתי להוסיף שכשהתפרצה המחלה, נאלצתי לעזוב את העבודה, כי בגלל מה שהיא עשתה לי ובגלל אופי העבודה שעבדתי, לא יכולתי להמשיך. כרגע אני עדיין נאבק להשיג רגיעה, ולא ממש יכול לעבוד - לפחות לא משרה מלאה. שוב תודה !
מחסור בויטמין B12, מצב האופייני לקוליטיס, עלול לגרום לדיכאון. כדאי לבדוק גם את זה...