רגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

15/08/2007 | 23:13 | מאת: שביט

שלום. אובחנתי בעלת רגישות גבוהה ללקטוז (איני יודעת באילו ערכים מדובר אבל הבנתי מהרופא שהגרף הוא עד 300 ואני קרובה מאד). למרות זאת הסימפטום היחיד שיש לי זה בטן נפוחה, ולכן אני מקפידה רק חלקית. 1.הבנתי שיש גבינות שכן ניתן לאכול. איך יודעים? 2. האם מלבד הנפיחות שאני מרגישה, יש גם נזק מצטבר שאני לא רואה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
16/08/2007 | 09:16 | מאת:

היי שביט, אני מכירה את זה מקרוב... קודם כל, אני מקווה שאמרו לך שיש תוסף תזונה "לקטאזין" שמכיל לקטאז, האנזים שחסר לנו לעיכול הלקטוז , ובעזרתו אפשר להמשיך ולהינות (פחות או יותר ) ממוצרי חלב. כמו כן, יש בשוק חלב דל לקטוז. הוא נמכר באריזות קרטו (עמיד) של חצי ליטר ועולה כמו ליטר של חלב רגיל. הייתה תקופה שהשתמשתי בו אבל בזמן האחרון אני לא יכולה לסבול את הטעם. הוא מקלקל לי את הקפה שלי :) לגבי הגבינות - הכלל הוא שככל שהגבינה יותר קשה ובאחוזי שומן גבוהים יותר ככה היא מכילה פחות לקטוז. גבינה צהובה (עדיף כמה שפחות אחוזי שומן, כמובן) עדיפה מבחינה זו מגבינה לבנה 1/2 אחוז שומן.( יש כאלה שגבינת קוטג' טובה להם יותר מגבינה לבנה). הבעיה היא כמובן הכולסטרול והקלוריות... אגב, יוגורט הוא מוצר יחסית בטוח מהבחינה הזו, וגם לא משמין. את יכולה להתייעץ עם דיאטנית של קופ"ח בנושא. הרבה בריאות

16/08/2007 | 09:19 | מאת:

עד כמה שידוע לי - אין נזק מצטבר. התסמינים המיידיים לא נעימים, אך לא מזיקים לטווח ארוך.