מה אתם אוכלים?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

03/04/2007 | 22:39 | מאת: רעב

אני חולה בקרוהן ( נמצא ברמסיה) ונמצא תחת משטר של דיאטה אמרו לי לא לאכול ירקות ופירות , לא מתובל,לא מטוגן לא חריף ולא חיטה מלאה וכמובן בפסח גם בלי מצות. האם זה הגיוני לחיות ככה לאורך זמן? מה אתם אוכלים? האם כולם מתמידים בדיאטה הזו? הבעיה שלי היא שאני מפחד ממה שבלתי נראה לעין - ז"א שאם אני אוכל חריף אז אני מייד מרגיש רע ואז יודע להיזהר אבל יש דברים שעלולים לגרום נזק מצטבר ובלתי הפיך, כמו ירקות ופירות אך מצד שני גם לא לאכול אותם בכלל עלול להוות סכנה . מה עושים?

04/04/2007 | 13:22 | מאת:

היי לך רעב, (אוי, כמה שאני מזדהה אתך...) אני לא רופאה ואפילו לא דיאטנית, אז קטונתי מלערער על מה שקבעו לך, אבל אני באמת לא מבינה אם אתה ברמיסיה - למה אסור לך לאכול ירקות ופירות - לפחות מבושלים? אצלי זה חלק בלתי נפרד ממש מהתזונה הקבועה. (אלא אם כן עברת ניתוחי חסימות ואז המצב שונה). האמנם אסור לך לאכול גזר מבושל, דלורית, תפוח אדמה ועוד? האם גם פירות לא משלשלים ולא חומציים עושים לך רע? מלון, למשל, תותים, בננה? ומה עם תפוחים ואגסים מבושלים כליפתן? זה נשמע לי התעללות ממש. בגדול, התזונה הקבועה היא אכן בעיה, ובפסח - לא כל שכן. תנסה ביצים, למשל, גבינה צהובה לייט, עוף במרק, קציצות עוף לא מטוגנות, אבל תשתה הרבה מים כדי לא לקבל עצירות. יש גם את העוגיות הפשוטות (פפושדו, למשל) בלי תוספות ובלי כלום שלא גורמות נזק רציני.... ביומיום, לא בפסח, אני נעזרת הרבה במוצרי סויה. ויש אנשים שפתיתים וקוסקוס, למשל (בלי רוטב) עושים להם טוב. אני במקומך הייתי בודקת טוב טוב את עניין הירקות והפירות - בוודאי בגרסה המבושלת - ומנסה לאט לאט לראות את התגובה. ושוב - כל זה בהנחה שאין לך חסימות ובתיאום עם דיאטנית ורופא שמכיר את מצבך, כי כללי התזונה של חולי קרוהן הרי משתנים מיום ליום ומתקופה לתקופה ואין דין חולה בהתקף כדין חולה ברמיסיה. מקווה שתמצא פתרונות טובים. אשמח לקבל הצעות. גם אני בפסח מתלבטת כל יום מחדש מה לעשות בעניין האוכל. בהצלחה