תזונה בזמן כאבי בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

06/01/2007 | 16:09 | מאת: אייל

רציתי לדעת, מה מותר/רצוי לאכול בזמן כאבי בטן יש לי כאבי בטן כבר שבוע, זה התחיל עם שלשולים שכעת פחתו אני מרגיש שכל מה שאני מכניס לבטן גורם ל"רגישות".. בעיקר דברים מתוקים אני אוכל צנימים ואורז אבל זה די מאוס, שותה הרבה תה השאלה היא האם מותר לאכול למשל מרק ושקדי מרק? אילו מאכלים ניתן לאכול בזמן כאב בטן ורגישות בבטן (לא ברור מה הסיבה לכאבים , אם זה וירוס, או חשד לקרוהן...) האם מותר לאכול ירק כלשהו? האם מותר לאכול יוגורט ביו (שזה טוב לחיידקים טובים)? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
06/01/2007 | 19:02 | מאת:

היי אייל, האמת שאף פעם לא הבנתי מה ההתלהבות הגדולה מצנימים בזמן כאבי בטן, אבל נעזוב את זה. מה שאני כן ממליצה זה להימנע דווקא ממתוקים, חוץ מנגיד ביסקוויטים פשוטים שזה "הרע במיעוטו". סוכר פשוט עושה רע לבטן, לא משנה איך תסתכל על זה. אתה בהחלט יכול לאכול תפוחי אדמה מבושלים, קצת פתיתים, פסטה (בלי שמן, או רטבים מתובלים או חריפים), ירקות מבושלים - ברור שאפשר וגם מומלץ. מרק עוף - מצויין, שקדיות - במידה. הכל עניין של ניסוי וטעיה. תאכל במידה ותראה איך זה משפיע עליך. גם לגבי היוגורט - תאכל כמה כפיות ותראה מה התוצאות (יוגורט זה לא מילקי עם קצפת, כן?) בכל מקרה, אין סיבה להתענות רק עם אורז וצנימים. מותר לך לגוון קצת... ועכשיו לגבי ההבדל בין וירוס לקרוהן: אייל יקירי, זה לא כל כך פשוט להתקבל למועדון המפוקפק של הקרוהניסטים, הידוע גם בשם: "חרא של מועדון". מתערבת אתך על קופסת אימודיום או לופריד (מה שבא לך) שיש לך רק וירוס... וברצינות, אם אין לך חום, שלשולים ממושכים, דימומים, כאבי בטן, חולשה, אנמיה, ירידה במשקל והרגשת מחלה במשך 3 שבועות לפחות - אין לך מה לדאוג. הרבה בריאות ושבוע טוב.