שוב שלום

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

03/09/2006 | 17:33 | מאת: ליאור

רציתי לשאול ממי אני יכול לקבל הפניה לבדיקת רגישות לסוכרוז ופרוקטוז, כי ניסיתי לברר ולא קיבלתי תשובה ברורה. הייתי גם אצל קופא משפחה כי הבנתי שגם הוא יכול לתת והוא אמר שהוא לא מוצא את הבדיקות. ובקשר לאי סבילות ללקטוז, רציתי לשאול איזה גבינות מותר לי. כי ענו לי על זה פה רופאים ולא הבנתי כ"כ. אני אשמח אם תכתבו לי בדיוק איזה גבינות אני יכול לאכול כי ממש הסתבכתי עם זה. לא הבנתי אם גבינות קשות זה כל הגבינות שהם לא דלילות- צהובה בולגרית וכו' ומה עם יוגורט? תודה :)

04/09/2006 | 10:41 | מאת:

היי שוב גם לך, ליאור, אני מציעה לך לגשת לרופא גסטרו ולבקש ממנו את הבדיקות האלה. אני עשיתי בדיקת לקטוז במעבדה של מרפאת הגסטרו באיכילוב, לפי הפניה של רופא גסטרו, אבל זה היה לפני כמה שנים ואולי עכשיו ההוראות של קופ"ח השתנו. יחד אתי עשתה מישהי בדיקה אחרת לסוג מסוים של סוכר (לא זוכרת איזה מביניהם). לגבי מוצרי חלב, אז ככה: ככלל תדע שכמה שאחוזי השומן במוצר יותר גבוהים, כך בעית הלקטוז פוחתת. כלומר, גבינה 9% תעשה לך פחות בעיות מגבינה 1/2%. הבעיה, כמובן, זה הקלוריות והסיכון לסתימת עורקים בשומן מיותר, אבל זה כבר מסיפור אחר... כמו כן, גבינה רגילה הכי בעייתית. מומלץ להימנע. קוטג' - יותר טוב, גבינות קשות - צהובות - הכי פחות בעייתי, וגם צפתית או מלוחה עדיפה מגבינה למריחה. אם אתה יכול לסבול את הטעם של מוצרי הסויה למינהן - אשריך. לא תהיה לך בעיה. אני באופן אישי לא יכולה להסתכל על זה אפילו. כמו כן, יש חלב עמיד דל לקטוז שבו אני משתמשת. זה מה שאני מוסיפה לקפה ואין לי שום טענות. (חוץ מהמחיר. עולה כפול מרגיל...). שאלת על יוגורט - זה בהחלט עדיף מחלב רגיל. אבל אתה צריך לדעת שהכול בעניין הזה מאד אינדיבידואלי. סיפור של ניסוי וטעייה. תטעם ותראה... אגב, גם אם מגלים לך אי סבילות, לא קרה כלום. אתה יכול לצרוך מוצרי חלב אם תקפיד לקחת תוספי לקטאז. הם עוזרים. תרגיש טוב