שיפון? שאור?
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
האם יש המלצה לחולי כרוהן לאכול לחם שיפון או דגן אחר במקום הלחם הרגיל?
אם כבר לאכול לחם, עדיפות ללחם הלבן הפשוט. ועדיף לוותר בכלל על הלחם ועל כל סוגי הדגן והפחמימות.
שלום אמא של, תלוי על איזה שלב במחלה את מדברת. בהתקף ממש לא רצוי לאכול לחם שיפון כמו גם מזונות עתירי סיבים אחרים. לעומת זאת, ברמיסיה, אין מניעה לאכול לחם שיפון והוא כמובן בריא יותר מהלחם הלבן. כשאני ברמיסיה אני דווקא מקפידה לאכול מזון עם סיבים תזונתיים. יש להם הרבה יתרונות בריאותיים. אבל הכל, כמובן, אינדיבידואלי. יש כאלה שסיבים עושים להם שלשולים, אז צריך לנסות בזהירות. בקשו ייעוץ דיאטני שמגיע מקופ"ח לכל חולי מחלות מעי דלקתיות. שבוע טוב.
ליהיא שלום כפי שאת בטח מבינה בני בן ה 14 אובחן כחולה כרוהן במצב קשה לפני כחודש. מזה שבועיים הוא מאושפז ואני מנסה לאסוף כמה שיותר אינפורמציה מעשית מאנשים חולים ובני משפחותיהם. תודה על התשובות המהירות אמא של.