איך שוללים "צליאק", אפשר שיופיע בגיל מאוחר?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

18/08/2005 | 11:30 | מאת: שרי

שלום רב, אפשר ש"צליאק" יתפתח בגיל 57? אם כן, איך שוללים מעבדתית רגישות לחיטה - גלוטן? לאחרונה, אני מרגישה נפיחות רבה, שלא אחרי ארוחה. היש לקשור דברים? האם רגישות לחיטה אומר רגישות לשיבולת שועל ושאר דגנים? הרגישות שלי לסוגי מזון רבים גדלה יחד איתי, מבלי לבדוק בצורה מעבדתית את המותר והאסור לי לאכילה. בדיקת אנדו' ; דלקת והליקובקטר - טופלו באנטיביוטיקה. האלימינציה בתפריט בשיטה עצמית, גדולה מאד. מוצרי חלב,פירות ביניהם אבטיח לבד, מילון לחוד ו/או תפוח או ענבים, גורמים לי תחושת מלאות, נפיחות ואי נוחות שנמשכים שעות. אוכלת פירות עם בוקר, או לחוד. אך לא כקינוח. אני מפרידה חלבונים ופחמימות בארוחה כמו כן, שתייה - שלא בזמן אכילה ! לחם (מקמח מלא ורגיל, עם/בלי שמרים) מותיר תחושת חמיצות וטעם רע בחלל הפה. שלילת מזונות מזיקים בדרך אלימינציה בלבד, ארוכה ומתישה אותי. איך קובעים תפריט שלא בדרך זו, כפי שתמליץ ודאי הדיאטנית. הייתי שם.. לפני חודש - "אורטיקריה" כיסתה את פלג הגוף העליון לאחר מגע חיצוני עם חיטה יבשה(לצרכי עיצוב). פריחה מציקה ומתמשכת. האם רמז לרגישות מאכלי חיטה? תודה על כל התשובות. שרי - חיפאית.

18/08/2005 | 12:10 | מאת: תומר

חפשי "צליאק" בגוגל,עושים בדיקה בקופ"ח של דם וחוץ מזה לא אוכלים מוצרים שמכילים גלוטן במשך שלושה חודשים ורואים אם יש שיפור.בודקים גם ביופסיה בקולונוסקופיה. כדאי באותה היזדמנות להימנע גם ממוצרי חלב כי זה קשור ואפשר בדיקה של רגישות לגלוקוז.אפשר בכל גיל להיות רגיש לצליאק כי זה עניין של תיפקוד לבלב.שיבולת שועל מכיל גלוטן. אני מקווה שעזרתי. כל טוב.

18/08/2005 | 20:20 | מאת:

כל מה שרצית לדעת על צליאק ולא היה לך את מי לשאול: http://www.celiac.org.il/

20/08/2005 | 11:34 | מאת: שרי

שלום טליה, תודה לך על כל התשובות. תקני אותי, האם הבנתי נכון שאפשר מבדיקת דם בלבד לרמז על "צליאק".? ואם כן, להרחיב בבדיקות פולשניות. מנסיונך המקצועי, האם יתכן שאנשים רבים בגילאים שונים סובלים מ"צליאק" בלי לדעת על כך, מטופלים סימפטומטית ע"י רופא המשפחה, גם כשין שלשולים תכופים? תודה.