קרוהן ותזונה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

20/06/2005 | 17:25 | מאת: מאיה

שלום , רציתי לדעת מה מומלץ/לא מומלץ לאכול בזמן שהמחלה פעילה ? וברמיסיה? תודה

22/06/2005 | 12:24 | מאת:

מאיה שלום, נושא התזונה הוא רגיש כי כל אחד הוא אחר, אבל בגדול ההמלצות המקובלות של הרופאים לנושא תזונה במחלת קרוהן הן להמנע ממזון עתיר בסיבים שעלולים לגרות את המעי ולגרום לחסימות (מזון עתיר בסיבים=דגנים מלאים, קטניות,ירקות חיים, פירות חיים), וכן להימנע ממזון שומני במיוחד, וגם מכל מיני סוגי מזון שמציקים ומזיקים גם לאנשים עם מערכת עיכול בריאה. מי שלוקח תרופות מסויימות כגון סטרואידים (פרדניזון, בודזון) כדאי שימנע גם מעודף במלח ובסוכר. יש גישות נוספות לתזונה שגורסות שצריך להמנע מקמח לבן או מבשר אדום או מפחמימות בכלל וכו' אבל אין לי יכולת להמליץ על איזו מהשיטטות הלאה בעצמי.