שאלה לגבי אוכל בעת התלקחות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

19/06/2005 | 00:46 | מאת: סיון

שלום רב, אני כרגע נמצאת בהתפרצות קוליטיס-פרוקטיטיס וגם בהריון (בסוף). כמעט כל דבר גורם לי לכאבי בטן ושלשולים (התקף הכי חזק שהיה לי). מקבלת טיפול תרופתי (רפסל בנרות וחוקנים) כבר חודש וזה עדיין לא נרגע. אז אני מוגבלת באוכל ולא יכולה לקבל ויטמינים ה"פרנטל" הרגילים וברזל כי כל דבר גורם לי לכאב בטן. כן יכולה לאכול לחם לבן, אורז, בשר רזה, גבינה, אגוזים, מרק אפונה ללא ירקות. רציתי לשאול האם מותר לאכול כוסמת (יש בה תאית או סיבים?) ומה עוד אני יכולה לאכול כדי שההריון יוכל להתפתח תקין על אף הדיאטה הקפדנית. תודה מראש.

19/06/2005 | 10:41 | מאת: אנני

בעקרון כשההתקף ממש חזק רק אורז לבן זה הדבר שעוזר לי. אם זה קצת נרגע אני אוכלת גם כוסמת, דוחן, קינואה, בטטות, גזר וקישוא מבושלים ותפוח עץ אפוי, ודגי ים עמוקים כמו דג סלמון וסול או בשר רזה. זה מה שהומלץ לי ע"י נטורופת. ממש לא הייתי ממליצה לאכול מוצרי חלב, או אפונה. זה עושה לי כאבים ובעיות גם כשאני לא בהתקף... לגבי הויטמינים: יש חברות (למשל סולגאר אבל לא רק) שעושות את הויטמינים ללא גלוטן או לקטוז או כל מיני חומרים אחרים שיכולים לגרום לכאבי בטן. אם עד היום לקחת את הויטמינים של קופת חולים אז את מוזמנת לנסות משהו אחר ולראות אם יש הבדל עבורך. אני אשמח לדעת מה לקחת עד היום כי גם לי יש החמרה בכאבים ובמספר היציאות ועכשיו העלית לי רעיון שאולי זה בגלל ויטמין בי קומפלקס ובי 12 שאני לוקחת.

19/06/2005 | 15:13 | מאת: סיון

אבל אני לוקחת הכל של סולגאר. אפילו שכתוב שם שיש קצת תאית. לגבי מוצאי חלב, חשבתי שיוגורט לא אמור לעשות בעיות, להפך - לסדר את העניינים... בכל מקרה חלב רגיל לא טעמתי מאז שאני חולה במחלה... תודה ובריאות טובה.

19/06/2005 | 19:16 | מאת:

מרק אפונה מאפונה יבשה, שמרסקים טוב טוב דוקא עשוי לעזור. יש עדויות שהכלורופיל או חומר אחר שיש בדברים ירוקים עוזר למעיים. הבעיה עם אפונה טריה וקפואה זה הסיבים. בכוסמת לדעתי יש סיבים כמו בדגנים אחרים.