קולנוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

25/06/2001 | 22:26 | מאת: ישראל

ערב טוב כבר כמה שנים הקוליטיס ברגיעה - מה הצורך להבדק בבדיקה קולנוסקופית הכרוכה באי הנעימות-האם זה הכרחי למרות שאין שום בעיה כרגע ? בן 57 מטופל בשני גרם רפאסל ליום 6 שנים לאחר נתוח 4 מעקפים סכרת 140 תודה על ההתיחסות

25/06/2001 | 22:45 | מאת: טליה

ישראל, רשמית ובאופן זהיר - הקולונוסקופיה מומלצת כדי לודא שאין בעיה שמתחילה להתפתח, וזה יכול לקרות. אישית - רופא שיציע לי לעשות קולונוסקופיה סתם כדי לבדוק שהכל בסדר אחרי שנים של רגיעה - יחטוף ממני באופן אישי את הצרחות של החיים שלו. :-)

26/06/2001 | 09:13 | מאת: צביקה

עד כמה שידוע לי מומלץ לכל אדם מעל גיל 50 לבצע בדיקת קולונוסקופיה אחת לשנתיים מאחר ומגיל זה הסבירות ללקות בסרטן המעי הגס היא גבוהה, בלי קשר למחלות בהסטוריה הרפואית, זה מומלץ לכל אדם. אישית- אם הבדיקה לא הייתה כוללת את ההכנה לבדיקה, לא היה מפריע לי לעבור אותה פעם בשנה שנתיים, הבדיקה היא שטויות ( בכל אופן כך היה אצלי), ההכנה נוראית.