לחם
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
יש לי קרוהן כבר שנתיים. לאחרונה הייתי אצל דיאטנית בקופ"ח (כללית) ואחת ההמלצות שלה הייתה לאכול רק את הבפנים של הלחם, כלומר את החלק הרך והלבן וכמו כן המליצה לאכול לחם לבן או פיתות. והאמת שעד היום הייתי אוכל לחם מחיטה מלאה כולל הקשה. מה דעתכם? למה לאכול רק את הבפנים? הקשה יכול להזיק? והאם גם אתם נמנעים מאכילת לחם חי?
ניסת שבוע שבועיים ?
לחולי קרוהן בהתלקחות ממליצים בד"כל הימנע מסיבים תזונתיים קשים. לחם מחיטה מלאה מאד עשיר בסיבים אלה, וגם ה"קשה" של הלחם הלבן מתעכל פחות טוב מה"בפנים". כאמור - זה לגבי מצב שיש התלקחות או היצרות או חסימות.