גלוטן ומעי רגיז זו הבעיה,ראו לינק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

22/11/2004 | 08:06 | מאת: תומר

http://www.starmed.co.il/News/NewsItem.asp?id=590

22/11/2004 | 10:16 | מאת: ארנון

- החיטה. הקשר בין צליאק לסוכרת? קיים קשר סטטיסטי בין צליאק לסוכרת. שכיחות חולי הצליאק בין הסוכרתיים גבוהה מהשכיחות באוכלוסייה רגילה. חוקרים באוטווה - קנדה, מצאו סוג חלבון בחיטה (GLB1) הגורם להפעלה של המערכת החיסונית כנגד תאי הלבלב המייצרים אינסולין. ממצאים אלה התגלו במחקר שנערך על עכברי NOD ועכברי BB . הגלוטן שהוא חלבון חיטה, גורם לתגובה חיסונית אצל חולי הצליאק ולכן אינם יכולים לאכול קמח חיטה. במחקר נתגלה בין השאר שהגלוטן היה המשפיע ביותר על "התנעת" הסוכרת בעכברי ה-BB שנבדקו. זוהי הפעם הראשונה בה מתגלה קשר בין חלבון חיטה לסוכרת. ייתכן וזה מסביר גם את הקשר בין צליאק לסוכרת. לתקציר המחקר לתקציר המחקר - עכברי NOD ו BB הם זנים מיוחדים שפותחו לצורך מחקרים בסוכרת. לעכברים אלה יש הגנים המתאימים לפיתוח סכרת באופן ספונטני.

22/11/2004 | 18:20 | מאת:

אמנם, 14 מתוך 300 זה לא כזה מספר מדהים אבל בהחלט משמעותי. לגבי הקישור לסוכרת - לא ברור לי אם החלבון המסויים שגורם להפעלה של המערכת החיסונית נגד תאי לבלב הוא הגלוטן עצמו או שהוא תת סוג של גלוטן, ואם כן - באיזה סוגי מזון הוא נמצא?