חלב, חיטה וסוכר
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
האם זה נכון שכל חולי הקרוהן רגישים ברמה זו או אחרת למוצרי חיטה, חלב פרה וסוכר לבן? גם אם אין תופעות כמו פריחה או שלשול עדיין זה מזיק לגוף. זה נראה לכם נכון?
זה לא נכון שכ-ל חולי הקרוהן רגישים לחלב פרה, חיטה וסוכר. יש שיעור גדול של חולי קרוהן וקוליטיס שרגיש לחלב פרה, אבל יש שיעור גבוה כזה גם באוכלוסיה הבריאה. סוכר זה רע לכולם, אבל אין רגישות מיוחדת לכמות רגילה. יש מטופלים שלוקחים תרופות מסויימות שאיתן כדאי למעט בסוכר (כגון סטרואידים). לגבי חיטה - רגישות לחיטה איננה קרוהן אלאל צליאק. יש גישות שונות ברפואה האלטרנטיבית, שגורסות שפחמימות (חיטה וסוכר ביניהן) ומוצרי חלב זה רע לכולם, ובמיוחד למי שיש לו גישות במערכת העיכול. כגישה כזו - זה קיים, ואת יכולה לעשות על עצמך נסיון אם את רוצה, אני מניחה שלא יכול להיות נזק בלהמנע מסוכר וחיטה וחלב, אבל למיטב ידיעתי אין לזה הוכחה מדעית.
ניסוי ותהייה וזה בכלל מחלות המעיים.הבדיקות האחרות לא מספיקות. כפי שהבנתי קרון זה אומר דלקתיות והיא נגרמת מסיבה לא ברורה וצלאיק הוא אחד הגורמים לדלקתיות המעי וגם חלב וזה אינדיוידואלי.מערכת החיסון פועלת ביתר מידה מה שגורם לנזקים. כמובן שיש עוד סיבות אבל מה שהכי חשוב זה במיידי לאנשים שסובלים מהמעיים להפסיק קפה,משקאות מוגזים,חלב,חיטה וגלוטן לפני שמחפשים עוד וגורמים ונזק נוסף. חבל שלא ידעתי אז מה שאני יודע היום. כל זה לפני שמקבלים תרופות שמבלבלות את הניסוי.