תחליטו כל טליה אומרת משהו אחד וחלי משהו אחר , מי צ
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
שלום רציתי לשאול בבקשה, את טליה אומרת שמחליטים לפני הניתוח בכמה שלבים עושים אותו, לעומות זאת חלי אומרת שרק ברגע הניתוח תוך כדי הניתוח מחליטים האם להוציא סטומה או לא?? מי צודק????
בניתוח לא הכל יכול להיות מתוכנן מראש. לפעמים תוך כדי ניתוח שמתוכנן להיות בפעם אחת - מסתבר שזה לא מסתדר ויש צורך לעשות בפעמיים. לפעמים תוך כדי ניתוח שאמור להיות בלפרוסקופיה מסתבר שחייבים לפתוח את כל הבטן. בהחלט אפשר לנסות ולתכנן ניתוח שיעשה בפעם אחת בלבד, אבל אין ביטוח של 100% שכך באמת יקרה בסוף. בד"כ זה לא עובד בהפוך - כלומר - אם הניתוח תוכנן לפעמיים הסיכוי שהמנתח יחליט באמצע לעשות בפעם אחת הוא אפסי.
יש הבדלים בין רופאים שונים ובתי חולים שונים. יש מנתחים שחושבים שתמיד עדיף פעם אחת ואחרים שחושבים שזו אופציה שמתאימה רק לבודדים. לכן חשוב לדבר עם כירורג, ואחר כך לקבל גם חות דעת נוספת - גם ביחס לעצם הצורך בניתוח וגם ביחס לשיטה. ולא להתבלבל אם יש כמה דעות. רפואה זה לא מדע מדוייק, ואין רק שיטה אחת נכונה לעשות משהו.