אוכל מקולקל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

03/09/2004 | 16:03 | מאת: מיטל

מצאתי בארון חבילה של פסטה שהייתה פתוחה עוד לפני שהשתמשו בה פעם אחת. הגעתי למסקנה שכנראה היתה פתוחה עוד בסופר ושכבה פתוחה בארון במשך זמן רב. שמתי אותה בצד כדי לזרוק אותה מאוחר יותר. מסתבר שאימי החליטה להשתמש בה והכינה פסטה לכולם מהפסטה המקולקלת. רק לאחר שאכלתי מספר ביסים חשתי בטעם מוזר והבנתי מה קרה. כולם אכלו מהפסטה הלא טריה. אני מאוד חוששת במיוחד אני חוששת שנדבקנו בתולעים או טפילים נוספים (יש לנו היסטוריה של קשיים בטיפול בדברים מסוג זה). לטענת אימי אין חשש כי הפסטה היתה במים רותחים לפחות רבע שעה. האם באמת אין חשש ואני יכולה להיות רגועה תודה מיטל

לקריאה נוספת והעמקה
04/09/2004 | 13:27 | מאת:

פסטה היא מוצר יבש, שבד"כ לא מתקלקל בעצמו, אלא אולי סופח מעט לחות (מה שעלול לגרום לטעם לא טוב) ועשויים להמצא בשקית פתוחה גם מיני חרקים קטנים, שניתן לראות בעין. אם הפסטה ספגה לחות במשך זמן רב עלול להתפתח גם קצת עובש. כל הדברים הללו לא מזיקים במיוחד לבריאות, במיוחד אחרי הרתחה של הפסטה במים כפי שעשתה אמך. רוב המזיקים אכן מתים בבישול כזה. בכל אופן - הסימנים של הרעלת מזון מגיעים די מהר. אם אכן היה משהו מזיק בפסטה - תרגישו את זה תוך מספר שעות. אין טעם לדאוג ולדאוג כי אין מה לעשות בשלב זה. - אם חס וחלילה יתחילו תופעות של בחילות וכדומה - חשוב לא להתאפק מלהקיא, אם זה מה שהגוף מנסה לעשות כדי להוציא את הרעלים, ולפנות לרופא מחר. אם כבר עברו מאז האחרוחה יותר מ 24 שעות, יש להניח שהכל בסדר ולא יקרה לכם כלום (מה שנשמע לי תסריט הרבה יותר סביר). ולהבא - לא לדחות דברים כל כך טריוויאליים לאחר כך. כשרוצים לזרוק משהו לפח - זורקים אותו לפח מיד. זה מה-זה @שוט.