קרוהן ותזונה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

18/08/2004 | 19:44 | מאת: דפי

בני בן 16 כרגע ברמיסיה מזה כחודש וחצי (קרוהן) מנסה בהדרגה להוסיף מוצרי חלב וירקות (רק מלפפון כרגע), שאלתי היא לוותיקים במחלה, מה קורה עם עגבניות ואולי קטצ'ופ. איזה ירקות נוספים אפשר להוסיף בהדרגה? תודה מראש. . .

18/08/2004 | 20:26 | מאת: מיכאל

שלום דפי, לא מומלץ להוסיף עגבנייה לתפריט מאחר והיא חומצית . בכול מקרה על כול זה משפיע שונה . הייתי אצלי רופא טיבטי והוא אמר לי במפורש לאכול ירקות רק אחרי שהם מבושלים הרבה זמן בשביל "להרוג" את החיידיקים ובכלל לא מומלץ לאכול אותם "חיים" וכנ"ל לגבי פירות . אני מידי פעם גם אוכל גרברים מאחר והם שם הירקות והפירות טחונים וקל יותר לעכל . בכול מקרה אם בנך מחליט לאכול פירות וירקות עדיף מקולף עם כמה שפחות סיבים ושיראה שאותו פרי/ירק לא נכלל ברשימה של החומציים .

22/08/2004 | 00:40 | מאת: רוני ברוך -דיאטנית

בזמן רמיסיה ניתן לחזור בהדרגה ולפי המצב לירקות , רצוי קודם מבושלים - בעיקר מהסוג כגון- גזר/דלעת/בטטה/דלורית/קישוא ובהמשך לירקות חיים בכמות קטנה וקלופים. בכל מקרה מומלץ להמנע מגמבה/פלפל/ והמהשאר ,כמותית. באם טרם ההתקף לא היתה בעיית צריכה של מוצרי חלב , ניתן לחזור גם אליהם -גבינות קשות(צהובות) -בכל מקרה, וכן בהדרגה קוטג,יוגורט וכו'. יש לציין שתגובת החולה תלויה גם במיקום המחלה במעי (דק או גס- ובאיזה היקף) וכן בהיסטוריה שלו . חשובה בכל מקרה התיחסות אישית.