מבקשת מידע על מבחן שילינג למי שסובל מויטמין b12.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

02/06/2001 | 00:14 | מאת: גליה

אני חוקרת את הנושא כי אני סובלת מהפרעה נוירולוגית ocd טורדנות כפייתית הבנתי שעשוי להיות קשר להתפרצות של המחלה ולמחסור שנובע מבעיית ספיגה. קראתי על המבחן בפעם הראשונה באחת מהקהילות ובאתר infomed. בארצות הברית המבחן נפוץ ועולה כשבעים דולר. יש מישהו יודע אם קופת חולים כלשהי (אני בכללית) עושה את זה ? מה אני מבקשת ומסבירה לרופאת המשפחה ? למי אני פונה ? לגסטרואנטרונטרולוג למשל במרפאת זמנהוף ? כמה זה עולה ? איך עושים את זה ? או כל מידע שברשותכם. אני בת 32 וסובלת זה שנים ממחסור בויטמין b12 (גם ממחסור בחומצה פולית וברזל על גבול האנמיה). אני לא צמחונית, הפסקתי תרופות שמטפלות ב ocd שחשבתי שגרמו למחסור הזה, הויטמין b12 בשלו. וכן אני יודעת על התרופות למציצה שעוקפות בעיית ספיגה. אני שואלת למעשה על מבחן שמאבחן בעיה בספיגה. מודה מראש על תשובה עדיף מרופא מומחה.

02/06/2001 | 00:59 | מאת: גליה

אני מעדיפה לעיין בתשובות בפורום. תודה.

02/06/2001 | 07:15 | מאת: טליה

גליה, מאחר וכרגע אין בפורום רופא, אני מציעה שפשוט תפני אל רופא המשפחה שלך בכללית ותשאליאותו. אם הוא לא ידע, הוא בטח ידע איך לברר. בכל מקרה - בדיקות שמטרתן לראות אם יש בעיות בספיגה של חומרים במעי - מן הסתם קשורות למומחיות של גסטרואנטרולוגיה, אז אם רופא המשפחה שלך לא יודע בעצמו, שיתן לך הפניה לרופא גסטרו. קראתי באיזה מקום שבשנים האחרונות מסתמנת ירידה ברמת הויטמין B12 אצל כלל האוכלוסיה ויש על זה מחקרים. לכן זה שרמת הויטמין אצלך נמוכה יחסית ל"נורמה" המקובלת בספרות, אולי איננה בעיה אלא פשוט השוואה למסד-נתונים לא עדכני. שוב, זה רק אולי, אבל גם זה שווה בדיקה לפני שמתחילים לקחת את הויטמין הזה בזריקות (שזה הפתרון היחיד למי שיש לו באמת בעיות בספיגה שלו).

04/06/2001 | 21:52 | מאת: דני

אחרי שראיתי את השאלה שלך חפשתי קישורים על מבחן שילינג. מה שמצאתי שכנע אותי שאמנם אם את רוצה לדעת יותר ובתנאי שאת יודעת אנגלית - תבחרי במנוע חיפוש כמו www.google.com תקישי shilling +b12+ ותמצאי הרבה מידע לאו דוקא אמין ובדוק. רצוי שתתיעצי אם הרופא שלך - ואם זה לא מספק תבקשי דעה נוספת.