לא מומלץ.
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
גלידת שמנת מכילה הרבה שומן רווי שכידוע מעודד דלקת, סוכר לבן, צבעי מאכל ושאר חומריים כימיים. לא כדאי. במקום זה את יכולה לתת לו דבש, מיצי פירות מרוכזים ומסוננים, חלב עיזים, חלב שקדים. ואם הוא יכול אז גם אבוקדו, אגוזים, טחינה.
כמו כל דבר, נושא הרגישויות למזון ומרכיביו הוא שונה מחולה לחולה. נדמה לי שהדיון על גלידת שמנת התפתח בנסיון להבין איך ניתן לשפר את טעמו של סקנדישייק או אינשור, ולעניין זה אבודק וטחינה לא ממש עוזרים... אגב - מישהו ניסה אי פעם לשתות חלב קוקוס, או לערבב בו סנדישייק וכדומה?
קודם כל חלב קוקוס מכיל גם כן שומן רווי ובכלל לא קל לעיכול. לא התכוונתי שזמיר תאכיל את ילדה בסקנדישייק עם אבוקדו. הכוונה הייתה להחליף את הסקנדישייק במזונות בריאים ולא קשים לעיכול. הסקנדישייק סתם מעמסה של סוכר בצירוף חומרים נוספים לא ידידותיים. ברור שלכל אדם יש רגישויות שונות אבל תסכימי איתי שאף גוף לא רוצה את כל החומרים המלאכותיים האלה.