שאלה לרמי מור

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

30/05/2001 | 11:30 | מאת: אבי

שלום רב, רציתי לשאול לדעתך בושא שתיית מיץ אלוורה לחולי קוליטיס כיבית? מה אתה חושב על תפו"א כמרכיב די ראשי בתפריט של בעלי מחלה זו? ממחקרים שקראתי הבנתי כי תפו"א מכיל עמילן הקשה לעיכול ולכן אסור לאכלו, מצד שני המון תזונאים ממליצים עליו כמזון בריא, אשר מקל על תופעות כגון שלשול וכאבי בטן.

30/05/2001 | 19:04 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום רב אני ממש מודה לך על השאלה, אלוורה אסור לחוי קוליטיס וקרוהן. הוא מכיל גליקוזיד אשר גורם לשלשול. באשר לתפוחי אדמה . באם תבודד את האלוורה ויתברר כי אין היא גורמת לך לשלשול תוכל בהחלט להינות ממנה. או אז אם יתברר כי בטנך מתנפחת והשלשול ממשיך אז יהיה עלייך לחדול. בברכה רמי מור

30/05/2001 | 21:22 | מאת: אבי

סליחה, אבל לא הבנתי את התשובה שלך לגבי התפו"א. לגבי האלוורה - באמת ישנו מצב של שילשול (לא רציני) - אבל עדיין לא נוח להישאר במצב זה וכנראה באמת אפסיק לשתות אותה.

30/05/2001 | 21:35 | מאת: טליה

לא ניסיתי אישית ואין לי ידע מדעי או אחר בעניין זה אבל בפורומים אחרים שמעתי מספר חולי קוליטיס וקרוהן שמוכנים להשבע שמיץ אלוורה הציל את חייהם, או משהו כזה.. באופן אישי שמתי לב שמרקים עתירי "ירוק" כגון מרק אפונה (לא מאבקה) או ברוקולי גורמים להרגשה טובה יותר. יש גם ניסוי שלם מדעי שהראה מידה מסויימת של הצלחה בהשגת הטבה עם שתיית מיץ המופק מעשב חיטה, (גם הוא ירוק), למרות שבאופן אישי לא ניסיתי.