חרובים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

07/04/2004 | 12:44 | מאת: תומר

http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs08-Het/Heb-Spices-Het-Carob.htm מלשון חרב,חרבון וחג שמח והרבה בריאות

07/04/2004 | 21:35 | מאת: רונית

אבל חרובים הם קשים מאוד לעיכול ואפילו מוצרים שעשויים מאבקת חרובים עושים לחלק מהאנשים צרות בבטן.

08/04/2004 | 11:03 | מאת:

בן יתר מרכיבי החרוב יש כמות גדולה של טאנינים, כך כותב גאמנון, ומיחס לחומר זה תכונות חיוביות, אלא שבמקום אחר מצאתי שטאנינים הם חומרים רעילים שלהם טעם מעט מר היוצר תחושה לא נעימה בחיך ובלשון. הטאנינים מצויים בכמות גדולה בצמחי בוסר וכך מגנים עליהם מפני אכילה בטרם עת, ובנוסף יש צמחים המפרישים טאנינים בכמות גדולה לעלים כאשר העלים "מותקפים" כגון על ידי חרק שאוכל אותם או תולעת.. כך העלה מקבל טעם מר והחרק/תולעת מפסיקים לאכול אותו... בעבר השתמשו בטאנינים לתעשיית עיבוד העורות. אני לא אומרת שמה שכתוב בגאמנון לא נכון, אבל הייתי רוצה לשמוע עוד הסבר ממקור יותר "מדעי".