מאכלים לפסח

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

30/03/2004 | 07:02 | מאת: חדש

שלום לכם אני חדש כאן בפורום, והחלטתי להציג כאן את התלבטותי: מה אוכלים בפסח? אני חולה קוליטיס זה זמן, ובתהליכי שיפור מה. האם מותר לי לאכול מצה? קמח מצות? סלק? כל השאר אין בעיה, כי זה תפ"א וביצים ובשר שבדרך כלל אני אוכל... אשמח לנסיון שלכם.. תודה

30/03/2004 | 08:46 | מאת: תגובה

ממצות מומלץ להמנע (גם לבריאים), זה פשוט מוקש בטן. ולא כדאי להעמיס על הבטן בשעות הערב,למרות הארוחות המפתות.

30/03/2004 | 11:45 | מאת: מיכל ת.

מצטרפת בחום להמלצה להימנע ממצות... לגבי סלק, אני לא נתקלתי בבעיה עם סלק מבושל. הקרפיונים הממולאים (גפילטע פיש) יכולים להיות בעיה, כי הם מלאים בעצמות טחונות, שאם לא טחנו אותן מספיק זה יכול ממש להכביד על העיכול. מצד שני, זה אחד מהמאכלים הכי עשירים בברזל, אז לשיקולך. אצלנו יש תמיד עוף, בשר, תפוחי אדמה ואורז - והכל ממש בסדר לבטן, כך שזו לא נראית לי בעיה. לגבי שעת האכילה - היא בהחלט לא אידיאלית, אז אני מנסה לאכול מעט, כדי לא להכביד על הבטן בלילה. חג שמח!

30/03/2004 | 15:26 | מאת:

אני מצטרפת לכל מה שאמרו כאן, גם להמלצה להמנע ממצות וגם להמלצה להמעיט באכילה בשעות מאוחרות ובכלל לא להעמיס. זה אמנם נכון שזה שונה אצל כל אחד, אבל אם מנסים מצות - אז בזהירות ועדיף "רטובות". קמח מצות הוא פחות בעייתי בגלל שבד"כ מערבבים אותו עם עוד דברים וזה לא מצה נטו. אני למשל אוהבת מאד קניידלעך, אם הם לא יצוקים מבטון. לגבי סלק אדום - זה ירק בריא מאד רק קח בחשבון שאכילת כמות גדולה ממנו עלולהל לצבוע את הצואה באדום (גם את השתן) וליצור בהלה מסויימת אצל מי שרגיל לחפש כתמי דם בצואה... אם זה סלק מעורבב עם חזרת אז חריף של חזרת (החריף האשכנזי ששורף באף ולא בלשון..) לא מאד מוכר לי אז זה תלוי מאד בהרגלים שלך ובמה הגוף שלך מכיר ויודע.