מחלת צליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

20/05/2001 | 03:08 | מאת: קרן

שלום. יש לי מ"ס שאלות על- מחלת צליאק. גילו לי את המחלה לפני כשנה, אני בת 24, סבלתי ממוגלובין נמוך מאוד, אנמיה, חולשה ועוד סממנים אחרים. מאז אני משתדלת מאוד לשמור על דיאטת נטולת גלוטן, אני מרגישה כבר הרבה יותר טוב והמוגלובין עלה. 1. האם יש אפשרות לזהות איזה חלק במעי פגוע, כלומר- איזה שטח מהרירית פגוע? (לפי הביופסיה שעשיתי לא היתה אפשרות כזאת, אבל אולי יש מאז חידושים?....) 2.אני יודעת שיש חולי צליאק שפרורים אחדים של גלוטן יכולים לגרום להם לשלשולים וכאבי בטן מה שלא קורה בכלל אצלי. במידה ואני אוכלת גלוטן - האם יש נזק מיידי? או שמדובר בנזק לטווח ארוך? אם כן, אז מדובר במעי הדק, בלבד?? או באיברים אחרים בגוף? 3. האם יש מחקרים חדשים בתחום? האם יש אתר שעוסק בזה? (חוץ מהאתר של עמותת- צליאק) 4. האם יש קשר בין פיגמנטציה לצליאק? יש לי עוד הרבה שאלות, אבל אין כבר הרבה מקום, אז אסתפק בזה הפעם,תודה רבה מראש. קרן.

20/05/2001 | 13:39 | מאת: אמיר

1. אני לא בטוח, שווה לשאול רופא או להתקשר ל"קו החם" של האר"ג. 2.זה מאד אינדבידואלי, במשך שנתים שמרתי בצורה מוחלטת והיה שיפור, ואז אכלתי לאפה שווארמה וזה לא ממש הורגש, היה מאאאאאאאד טעים! חוץ מזה פעם אחרת ב4 שנים "חטאתי" ואכלתי עוגה, אכלתי את המילוי והיו עליו כמה פרורים... אני לא הרגשתי בשינוי אבל בבדיקה שהייתה למוחורת נמצאה רמה גבוהה של אנטיגלוטמין. בעיקרון יש גם נזקים לטווח קצת וגם לטווח ארוך, אז עדיף לא לגנוב כלל (אבל אף אחד לא מושלם, בייחוד לא אני, ובכ"ז שני ארועים ב4 שנים זה עוד איכשהו סביר... (אבל מאד לא בסדר!) הפגיעה במעי יכולה להשפיע גם על אזורים אחרים בגלל חוסר ספיגה וכ'ו. 3. בקהילת גסטרו בIOL יש קישורים לאתר האמריקאי וכו' אני חושב שגם באתר של האר"ג יש קישורים. ד"ר וסרמן מבטיח לתת עוד מעט בפורום שם כתבה של 12 עמודים באנגלית. 4... עד כמה את שומרת? לפעמים לוקח כמעט חצי שנה עד שהגוף משתפר בחזרה, ואם לא שומרים אז בכלל... בנוסף לזה, לפעמים צליאק היא לא הבעיה היחידה ואז יכול לקחת זמן רב עד שהרופאים שמים לב ש"מהשהו לא בסדר"... אמיר

22/05/2001 | 01:53 | מאת: קרן

שלום אמיר. קודם- תודה על התגובה! ( המפתיעה) בהמשך לשאלתך- אני כנראה "חוטאת" קצת יותר ממך...,בתקופה הראשונה לאחר גילוי המחלה שמרתי בהקפדה וכשהתחלתי להרגיש טוב, "זייפתי" מעט.. ולצערי - הרגשתי בכך, המוגלובין שעלה יפה -ירד במקצת... מאז אני מאוד מתשתדלת להקפיד על דיאטת נטולת גלוטן.(נטולה- עד כמה שאפשר...) האם זה נכון- שאי שמירה על דיאטה נטולת גלוטן- עלולה להוביל בטווח הארוך- לגידולים סרטניים במעי הדק???????? ואם כן- אז -מה קורה למשל עם אדם מבוגר בגיל 50-40, אשר גילו לו את המחלה לא מזמן, האם זה אומר שמצבו בכי רע?? קרן.