קמח לבן- מה אתם חושבים על זה?
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
אני זוכרת שכשרק איבחנו שאני חולה במחלת קרוהן, אמרו לי לאכול רק מוצרים מקמח לבן. לפי כתבות שקראתי הקמח הלבן+מים =דבק כמו שכולנו יודעים. לכן זה גורם להידבקות המעיים... ערגה
זה שמקמח לבן + מים עושים דבק, לא אומר כלום. במעיים שלנו יש הרבה יותר מאשר מים, ואצל רוב האנשים יש אנזימים שמעכלים את הקמח, לבן או אחר. יש בהחלט מספר תאוריות שגורסות שקמח לבן הוא מזיק, או סתם חסר ערך תזונתי, ואולי עדיף להמנע ממנו מלכתחילה. מצד שני, הוא דל בסיבים וקל יותר לעיכול מקמח מלא, כאשר כבר יש בעיה במערכת העיכול. בנוסף, כמו הרבה סוגי מזון יש מי שרגיש לקמח בכלל, כולל לבן - יותר מאחרים, ומי שלא. אני עוד לא השתכנעתי, שקמח לבן זה "דבק בבטן". מצד שני, אני לא רואה שומדבר פסול בלהפסיק לאכול קמח לבן, או קמח בכלל, אם מקפידים לאכול מגוון של מזונות אחרים. בקיצור - את בהחלט יכולה לנסות על עצמך. אם תרגישי יותר טוב בלי - יופי. אם לא - תחליטי בעצמך מה לעשות.
תראי, את צריכה לעשות מה שטוב לך אני מכירה מישהו שיש לו קרוהן ברמה די חמורה והוא אוכל לחם מלא ( רק אלוהים יכול להסביר את זה) אני שאני חושבת שאני קצת פחות חולה לא מסוגלת לעכל את זה. אותו הדבר לגבי מוצרי חלב: יש כאן אנשים שאומרים שאין להם בעיה לשתות קצת חלב עם הקפה שלהם- לי חלב כלל לא מתעכל אני פשוט מקיאה את זה בקיצור- אם קמח לבן לא עושה לך יותר מידי בעיות- let it be ומה איכפת לך מה אומרים? רק בריאות וחיים שקטים, קרוליין
בכנס שיתקיים בדן פנורמה תהיה, בין היתר, הרצאה של דר' לנג מתה"ש על תזונה בקרוהן. מעניין מה תהיה עמדתו....... "אצלינו" רק קמח לבן לא עושה צרות.. בניגוד למזון עתיר סיבים. להתראות ריקי